Giurgiu: Avocat condamnat definitiv pentru tentativă de omor

La doi ani după ce a lovit un tânăr cu o macetă, un avocat giurgiuvean a fost condamnat definitiv de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție la 7 ani şi 10 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ameninţare.

Miercuri, instanţa supremă a respins apelul avocatului şi a menţinut sentinţa aplicată de Curtea de Apel Bucureşti (instanţa de fond) în 2021.

Potrivit deciziei instanţei de fond, avocatul Marian Nichita a primit 5 ani şi 6 luni închisoare pentru tentativă de omor, 3 luni pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, 4 luni închisoare pentru ameninţare, pedepse contopite cu altă condamnare anterioară de 2 ani, în final el având de executat 7 ani şi 10 luni închisoare. În plus, judecătorii au confiscat cuţitul cu dimensiunea totală de 38 cm, din care lamă 24 cm, folosit de Marian Nichita.

La aplicarea acestei pedepse, judecătorii au ţinut cont şi de faptul că avocatul Marian Nichita era recidivist. De asemenea, avocatul trebuie să plătească familiei părţii vătămate daune de 13.000 de euro.

Incidentul a avut loc în luna aprilie 2020, în centrul oraşului Giurgiu, când avocatul Marian Nichita a avut o altercaţie cu un tânăr de 26 de ani, pe care l-a lovit cu o macetă, având o dimensiune de 38 cm.

„În fapt, în ziua de 13 aprilie 2020, în jurul orelor 17,00 – 17,30, în municipiul Giurgiu, în loc public, pe fondul unei discuţii contradictorii, inculpatul, avocat în cadrul Baroului Giurgiu, prin utilizarea unui cuţit de vânătoare, de tip macetă, a aplicat în mod repetat mai multe lovituri persoanei vătămate, un bărbat în vârstă de 26 de ani, fiind vizate zone vitale ale acestuia, una dintre lovituri cauzându-i persoanei vătămate leziuni traumatice în zona umărului drept”, spun procurorii.

Presa locală relata că victima era un tânăr care livra pizza. De asemenea, avocatul a ameninţat mai multe persoane prezente la faţa locului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...