Giurgiu: Avocat condamnat definitiv pentru tentativă de omor

La doi ani după ce a lovit un tânăr cu o macetă, un avocat giurgiuvean a fost condamnat definitiv de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție la 7 ani şi 10 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ameninţare.

Miercuri, instanţa supremă a respins apelul avocatului şi a menţinut sentinţa aplicată de Curtea de Apel Bucureşti (instanţa de fond) în 2021.

Potrivit deciziei instanţei de fond, avocatul Marian Nichita a primit 5 ani şi 6 luni închisoare pentru tentativă de omor, 3 luni pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, 4 luni închisoare pentru ameninţare, pedepse contopite cu altă condamnare anterioară de 2 ani, în final el având de executat 7 ani şi 10 luni închisoare. În plus, judecătorii au confiscat cuţitul cu dimensiunea totală de 38 cm, din care lamă 24 cm, folosit de Marian Nichita.

La aplicarea acestei pedepse, judecătorii au ţinut cont şi de faptul că avocatul Marian Nichita era recidivist. De asemenea, avocatul trebuie să plătească familiei părţii vătămate daune de 13.000 de euro.

Incidentul a avut loc în luna aprilie 2020, în centrul oraşului Giurgiu, când avocatul Marian Nichita a avut o altercaţie cu un tânăr de 26 de ani, pe care l-a lovit cu o macetă, având o dimensiune de 38 cm.

„În fapt, în ziua de 13 aprilie 2020, în jurul orelor 17,00 – 17,30, în municipiul Giurgiu, în loc public, pe fondul unei discuţii contradictorii, inculpatul, avocat în cadrul Baroului Giurgiu, prin utilizarea unui cuţit de vânătoare, de tip macetă, a aplicat în mod repetat mai multe lovituri persoanei vătămate, un bărbat în vârstă de 26 de ani, fiind vizate zone vitale ale acestuia, una dintre lovituri cauzându-i persoanei vătămate leziuni traumatice în zona umărului drept”, spun procurorii.

Presa locală relata că victima era un tânăr care livra pizza. De asemenea, avocatul a ameninţat mai multe persoane prezente la faţa locului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...