Google Meets înregistrează 3 miliarde de minute de întâlniri video zilnic

Oamenii învaţă mai mult ca niciodată în online, iar în această perioadă se înregistrează 3 miliarde de minute de întâlniri video în fiecare zi, prin Google Meets, a declarat Elisabeta Moraru, country manager Google România.

„Ceea ce este foarte clar e că este prima pandemie care a avut loc într-o lume digitală. Comerţul electronic devine implicit. Înainte intram în online pentru a căuta produse sau servicii noi. De la începutul lunii martie am văzut modul în care macrouniversul a devenit un microunivers şi vorbim despre creşteri dublate, apropo de căutările în zona de cumpărături online. Am văzut cum oamenii învaţă mai mult ca niciodată în online. În partea de Google Meets găzduim acum 3 miliarde de minute de întâlniri video în fiecare zi pentru a învăţa. Lucrul la distanţă, de asemenea, este o nouă normă. Trimitem mailuri, avem chaturi online, iar Google Meets a crescut de 30 de ori în această perioadă”, a menţionat Moraru.
Şefa Google România a punctat, totodată, direcţiile pe care compania de tehnologie le-a urmat în ultimele luni, la nivel naţional.

„Datele McKinsey ne arată că 60 de milioane de locuri de muncă sunt expuse acum riscului doar în Europa. Întreprinderile mici au fost afectate disproporţionat de criză, serviciile de călătorie, comerţul cu amănuntul sau zona de alimente (…) În România, în ultimele luni ne-am concentrat pe trei direcţii majore. Prima ar fi furnizarea de informaţii fiabile pentru cetăţeni şi amplificarea programelor de informare locale şi aş menţiona aici alerte SOS în căutarea Google şi Youtube, pentru că românii au dorit să primească informaţii, ştiri, sfaturi de siguranţă de la autorităţile în măsură să dea aceste informaţii. Am elaborat şi am pus la dispoziţia publicului rapoarte de mobilitate comunitară. A doua direcţie este învăţarea la distanţă. Din nou, partea de colaborare cu Ministerul Educaţiei, care pentru noi este un partener crucial în ultimii zece ani. Partea de sprijin economic este, de asemenea, una dintre zonele pe care ne-am axat eforturile, pentru că am furnizat instrumente şi resurse de colaborare pentru ca toţi cei care pot lucra de acasă să o facă în siguranţă şi cu toate instrumentele necesare. Pot spune cu voce foarte puternică că am răspuns, în timpul acestei crize, într-un parteneriat cu Guvernul şi cu companiile şi încurajăm acest model pentru a-l folosi în continuare”, a afirmat Elisabeta Moraru.

Google a organizat, joi, evenimentul virtual de presă cu tema „Grow Romania with Google: Redresare Economică prin Digitalizare”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...