Gorghiu, de Ziua Franţei: România rămâne ferm ancorată în valorile sloganului „liberte, egalite, fraternite”

Parteneriatul strategic al României cu Franţa reprezintă garanţia că prietenia între cele două naţiuni şi idealurile comune vor continua să se dezvolte, afirmă preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu.

„14 iulie – cea mai frumoasă zi pentru Franţa şi poporul francez. La 233 de ani de la Căderea Bastiliei, Franţa rămâne un etalon al democraţiei şi libertăţii. Şi mă bucur că România şi Franţa sunt alături în cea mai dură criză de securitate din Europa ultimilor 80 de ani”, a scris Gorghiu, joi, pe pagina sa de Facebook.

Ea menţionează că multe lucruri leagă cele două ţări: istoric, cultural, lingvistic, proiecte economice, educaţionale.

„Am convingerea că aşa va fi şi de aici înainte. România, ţară francofonă şi membru UE şi NATO, rămâne ferm ancorată în valorile emblematice ale sloganului „liberte, egalite, fraternite”. Iar Parteneriatul nostru strategic cu Franţa reprezintă garanţia că prietenia între cele două naţiuni şi idealurile comune vor continua să se dezvolte. Vom duce la un nou nivel cooperarea strategică prin instituirea Grupului de Luptă NATO, sub conducere franceză pe teritoriul nostru. Felicit Franţa pentru toate realizările sale în exercitarea mandatului la preşedinţia Consiliului European. Şi îi mulţumesc ambasadoarei Laurence Auer pentru toată activitatea sa, care întotdeauna aduce popoarele noastre mai aproape. Sunt garanţii şi că relaţiile interparlamentare între România şi Franţa vor rămâne la cote înalte”, a mai scris Gorghiu.

Joi este sărbătorită Ziua Naţională a Republicii Franceze.

Un detaşament de onoare din Brigada 30 Gardă, format din 12 militari, participă la parada militară organizată la Paris cu prilejul Zilei Naţionale a Franţei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...