Grad de ocupare de 70% pentru stațiunile de pe Valea Prahovei de Paște

Staţiunile turistice de pe Valea Prahovei au fost ocupate cu ocazia Sărbătorilor Pascale în proporţie de 70%, anumite unităţi fiind ocupate până la capacitate maximă (90-100%), iar altele pe jumătate (50-60%), conform unui comunicat al Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului, Prahova (APDT Prahova).

La Sinaia s-a schiat pe 30% din suprafaţa pârtiilor, doar 6 pârtii dintre cele 18 fiind deschise şi amenajate.

„Mulţi dintre turiştii care au venit să sărbătorească Paştele pe Valea Prahovei îşi continuă sejurul având în vedere că elevii sunt în vacanţă şi săptămâna aceasta. Vremea i-a răsfăţat sâmbătă pe cei care au ales să ajungă pe Valea Prahovei. Temperaturile s-au mai îmbunat şi i-au făcut pe mulţi să iasă la plimbare. Cele mai vizitate obiective turistice au fost Castelul Peleş din Sinaia şi Palatul Cantacuzino din Buşteni. Turiştii au zăbovit la terase, iar alţii au petrecut în natură pe trasee montane. Castelul Peleş, un colţ de istorie care va rămâne mereu o atracţie pentru călător, prin misterul şi exotismul său, a fost vizitat în weekedul Paştelui de sute de persoane”, subliniază reprezentanţii Asociaţiei.

Potrivit acestora, Câmpina şi Breaza au fost ocupate în proporţie de 90%.

APDT Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcţiuni de OMD, organizaţie de management al destinaţiei, înregistrată din 2008 la iniţiativa Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism. Aceasta face parte dintr-un parteneriat public-privat alături de Consiliul Judeţean, consilii locale, hoteluri, agenţii de turism, Camera de comerţ şi industrie, UPG.

APDT Prahova este membru director al Alianţei pentru Turism, membru activ al consiliului de brand al României, al grupului de lucru voucherele de vacanţă, al grupului de lucru OMD, şi, de asemenea, membru fondator şi vicepreşedinte al Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

„Sănătate, pace, bucurie și prosperitate”: Mesajul premierului Nicolae Ciucă, cu prilejul...

Premierul Nicolae Ciucă a adresat un mesaj cu prilejul intrării în luna postului Ramadan: „Musulmanii din România reprezintă un autentic model de Islam moderat,...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...