Grecia deschide sezonul estival de la 1 martie. Care vor fi restricțiile de călătorie

Grecia ar vrea ca anul acesta să primească turiști începând cu 1 martie, mai devreme decât în oricare alt an. Astfel, se anunță o relaxare a restricțiilor anti-COVID.

Ţara noastră ia toate măsurile pregătitoare necesare în acest an pentru a putea primi vizitatori în sezonul estival mai devreme ca până acum, la 1 martie”, a declarat vineri ministrul Turismului din Grecia, Vassilis Kikilias, potrivit Bloomberg.

Cei care pot acum intra în Grecia fără un test Covid-19 obligatoriu sunt deţinătorii unui certificat european de vaccinare valabil, a declarat anterior ministrul grec al Sănătăţii, Athanasios Plevris. Măsura va fi valabilă începând cu data de 7 februarie.

Cu toate acestea, cei nevaccinaţi vor fi în continuare obligaţi să prezinte un test negativ PCR efectuat în ultimele 72 de ore sau un test rapid antigen negativ efectuat în ultimele 24 de ore, la intrarea în ţară.

Grecia a introdus în decembrie anul trecut cerinţa de testare suplimentară pentru călătorii vaccinaţi pentru a reduce răspândirea coronavirusului în ţară, o măsură unilaterală a Atenei care a fost criticată de alte state membre ale UE la acea vreme.

Începând de la 1 februarie, au intrat în vigoare noi norme pentru certificatul digital al UE privind Covid. Comisia Europeană a adoptat pe 21 decembrie ca certificatul verde european să aibă o perioadă de valabilitate de maxim 9 luni dacă persoana nu are doza de rapel (booster) de vaccin anti-Covid-19.

Turismul este responsabil pentru aproximativ 20% din PIB-ul Greciei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...