Grecia își redeschide oficial granițele. Carantina nu mai este obligatorie

Grecia deschide din nou granițele pentru turiștii care vor să vină în vacanță. Măsura carantinei nu va mai fi obligatorie începând de astăzi.

Turiștii din UE şi din alte cinci ţări nu vor mai fi nevoiți să stea în carantină când ajung în Grecia. Până acum, cetățenii care ajungeau în această țară erau nevoiți să stea în carantină timp de o săptămână.

Măsura se aplică doar pentru turiştii care sunt „rezidenţi permanenţi din statele membre ale Uniunii Europene, Spaţiul Schengen, Marea Britanie, Statele Unite, Israel, Serbia şi Emiratele Arabe Unite”.

Carantina va fi ridicată pentru zborurile „ale căror pasageri au primit cele două doze de vaccin sau care „sunt negativi la virus şi au un test negativ de depistare a coronavirusului, realizat în ultimele 72 de ore”, se arată într-un comunicat al aviaţiei civile din Grecia (YPA) citat de Agerpres.

Celelalte „restricţii pentru zborurile interne sau internaţionale vor rămâne în vigoare până la 26 aprilie”, a precizat aviaţia civilă, care reevaluează cu regularitate reglementările, în funcţie de situaţia sanitară.

Grecia înregistrează în continuare o medie de 1.500 de cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19 și zeci de decese.

Localnicii sunt în continuare supuşi unei izolări stricte, deplasările între departamente nefiind autorizate decât din motive „esenţiale” (familiale sau profesionale).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...