Grecia își redeschide oficial granițele. Carantina nu mai este obligatorie

Grecia deschide din nou granițele pentru turiștii care vor să vină în vacanță. Măsura carantinei nu va mai fi obligatorie începând de astăzi.

Turiștii din UE şi din alte cinci ţări nu vor mai fi nevoiți să stea în carantină când ajung în Grecia. Până acum, cetățenii care ajungeau în această țară erau nevoiți să stea în carantină timp de o săptămână.

Măsura se aplică doar pentru turiştii care sunt „rezidenţi permanenţi din statele membre ale Uniunii Europene, Spaţiul Schengen, Marea Britanie, Statele Unite, Israel, Serbia şi Emiratele Arabe Unite”.

Carantina va fi ridicată pentru zborurile „ale căror pasageri au primit cele două doze de vaccin sau care „sunt negativi la virus şi au un test negativ de depistare a coronavirusului, realizat în ultimele 72 de ore”, se arată într-un comunicat al aviaţiei civile din Grecia (YPA) citat de Agerpres.

Celelalte „restricţii pentru zborurile interne sau internaţionale vor rămâne în vigoare până la 26 aprilie”, a precizat aviaţia civilă, care reevaluează cu regularitate reglementările, în funcţie de situaţia sanitară.

Grecia înregistrează în continuare o medie de 1.500 de cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19 și zeci de decese.

Localnicii sunt în continuare supuşi unei izolări stricte, deplasările între departamente nefiind autorizate decât din motive „esenţiale” (familiale sau profesionale).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...