Grecia: Şase sate din apropiere de Atena, evacuate din cauza unui incendiu

Protecţia civilă din Grecia a cerut marţi evacuarea a nouă sate de la poalele Muntelui Penteli, la nord de Atena, ameninţate de un incendiu puternic, relatează AFP.

Un număr de 350 de pompieri, 15 avioane şi nouă elicoptere au fost mobilizate în încercarea de a stinge flăcările, care ameninţă localităţile Penteli, Nea Penteli, Daou, Dioni, Kallitechnoupoli, Anthoussa, Drafi şi Dassamari, au precizat pompierii eleni.

Observatorul Naţional, care se află în zonă, a fost de asemenea evacuat.

„Pentru moment, nu există persoane încercuite de flăcări” în sate, a dat asigurări purtătorul de cuvânt al pompierilor.

Focul, amplificat de un vânt puternic, a dus de asemenea la închiderea unor drumuri.

În ultimele 24 de ore, pompierii greci s-au confruntat cu 39 de incendii izbucnite în ţară.

Anul trecut, Grecia şi în special insula Evia, din apropiere de Atena, au fost lovite de temperaturi caniculare şi de incendii violente de pădure, care au distrus 103.000 hectare şi au făcut trei morţi.

În pregătirea sezonului estival, guvernul grec a cerut partenerilor săi europeni, în cadrul Mecanismului European de Protecţie Civilă, să trimită preventiv pompieri proveniţi din mai multe state membre.

De la 1 iulie, 250 de pompieri români, francezi, germani, bulgari, finlandezi şi norvegieni au început să ajungă succesiv în Grecia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Faliment total pentru fermieri: Depozitele sunt pline de grâu adus din...

Situație dezastruoasă pentru fermierii români, concurați puternic de grâul adus din Ucraina. La acest moment, depozitele sunt pline de grâu ucrainean cumpărat cu 40...