Grecia schimbă, de azi, regulile de acces în țară pe cale terestră UPDATE: Testele la graniță sunt aleatorii

Grecia impune noi reguli pentru turiștii care vor să intre în țară – de azi, toți cei care intră în țară pe cale terestră vor fi testați de Covid-19, indiferent dacă au fost vaccinați sau au trecut prin boală, iar cei care au un rezultat pozitiv vor sta în carantină 10 zile dacă nu sunt vaccinați și 7 zile dacă sunt vaccinați. Regula se aplică tuturor celor cu vârste peste 12 ani care intră pe cale terestră în Grecia. Măsura nu se aplică celor care vin cu avionul.

UPDATE: Conform informațiilor date de oficialii eleni și de agențiile de turism, testarea la intrarea în Grecia va fi aleatorie, nu obligatorie pentru toți turiștii.

Există o categorie specială, pentru cei care au fost imunizați, fie cu vaccin cu doză dublă sau unică și au, totuși, un rezultat pozitiv la această testare, atunci carantina nu mai este de 10 zile, ci de șapte zile, iar în ultima zi de carantină, aceste persoane vor fi supuse unui test PCR.

Copiii sunt exceptați de la testare. Aceste măsuri se aplică persoanelor peste 12 ani.

Încă un aspect, necompletarea PLF-ului, conform legislației din Grecia duce la oprirea la graniță și o amendă de 500 de euro. Faptul că se permite completarea la fața locului e o decizie luată punctual de polițiștii de frontieră.

„Deocamdată nu s-a modificat pe accesul pe cale aeriană, e vorba de acel PLF care trebuie completat. E mult mai ușor să mergem în Grecia cu avionul. Turiștii care intră terestru în Grecia vor fi testați, nu contează că sunt vaccinați, testați, că au trecut prin boală, toată lumea va fi testată”, a spus Oana Darie, purtător de cuvânt al MAE, la Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole