Grecia va recunoaște vaccinul Sputnik V ca fiind echivalent cu cele aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente

Atena va recunoaște vaccinul rusesc Sputnik V ca fiind echivalent cu cele aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente pentru a încuraja turiștii ruși să viziteze Grecia.

Anunțul a fost făcut de ministrul grec al turismului, Haris Theocharis, în timpul unei vizite la Moscova, acesta asigurând autoritățile ruse că Grecia va recunoaște vaccinul Sputnik V ca fiind echivalent cu cele aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), conform Euractiv.

„Prin urmare cetățenii ruși vaccinați nu vor avea nicio problemă să vină în Grecia fără a fi supuși unor proceduri de verificare și teste suplimentare”, a declarat Theocharis.

Certificatul verde electronic ce urmează să fie adoptat în curând de Uniunea Europeană nu va recunoaște vaccinurile care nu au fost aprobate de EMA însă va permite statelor individuale ale blocului comunitar să facă acest lucru la nivel bilateral.

Grecia va folosi vaccinul Sputnik V

Politicienii greci s-au confruntat recent cu privire la vaccinul rusesc, fostul premier Alexis Tsipras, liderul partidului de stânga Syriza, cerându-i recent prim-ministrului conservator Kyriakos Mitsotakis să urmeze exemplul altor state UE și să comande Sputnik V.

Mitsotakis a respins ferm cererea, opunându-se oricărei achiziții în afara cadrului comun al UE

Turismul este o componentă esențială a economiei Greciei, generând peste un sfert din PIB-ul acestei țări și angajând zeci de mii de persoane.

În 2019, de exemplu, Grecia a înregistrat un număr record de 31,3 milioane de vizitatori străini în țară.

Angajații din sectorul turistic vor fi vaccinați imediat după categoriile vulnerabile pentru a fi pregătiți pentru sezonul estival și vor primi teste gratuite frecvent până când le va veni rândul la inoculare.

Guvernul de la Atena are speranțe ridicate pentru sezonul estival din acest an și ia toate măsurile posibile pentru a evita pierderile de anul trecut.

Autoritățile elene au anunțat că elimină carantina obligatorie de 7 zile la sosirea în țară

Autoritățile elene au anunțat luni că elimină carantina obligatorie de 7 zile la sosirea în țară pentru rezidenții din UE, zona Schengen, SUA, Marea Britanie, Israel, Serbia și Emiratele Arabe Unite.

Vizitatorii din aceste țări care doresc să intre în Grecia vor avea nevoie de un certificat de vaccinare care să arate că au fost vaccinați cu ambele doze ale vaccinurilor anti-Covid aprobate în UE cu cel puțin două săptămâni înainte de sosire.

De asemenea aceștia vor putea prezenta un test PCR negativ pentru coronavirus efectuat în ultimele 72 de ore înainte de îmbarcare.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...