Grecii se bazează pe cerealele din România, în caz de criză. Stocurile verificate la fiecare 5 zile

Grecii nu se tem de o eventuală criză alimentară, mai ales că au aproape două țări din care pot să importe cereale fără probleme atât pe cale maritimă, cât și rutieră, a declarat ministrul Agriculturii din Grecia, George Georgandas.

Grecia mai importă cereale din Serbia și sporadic din Rusia și Kazahstan. În 2021, Grecia a importat din Ucraina și Rusia grâu, porumb și orz, care au avut o pondere de 30% din totalul importurilor de cereale, potrivit skai.gr.

O problemă majoră, în opinia lui Georgandas, este, însă, „creșterea semnificativă a prețurilor la cereale (36-70% în funcție de produs) și a costurilor de transport mai ales pe cale maritimă. Prețul ridicat este o problemă pentru comercianți, cât și pentru consumatorii de cereale, mai spune ministrul.

Ministrul Agriculturii din Grecia a anunțat o serie de măsuri pentru stimularea producției interne, dar și pentru reducerea dependenței de importurile de alimente.

Printre acestea se numără ​​introducerea sprijinului cuplat pentru producția de grâu comun și porumb, posibilitatea de a cultiva terenurile neutilizate fără a se pierde subvențiile, verificarea stocurilor la fiecare 5 zile, dar și măsuri de reducere a costurilor de producție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...