Grevă în transporturile din Italia

Vineri, 22 aprilie, marile orașe ale Italiei vor fi, aproape sigur, paralizate din cauza grevei naționale care va avea loc în transporturi, atât în sectorul public, cât și în cel privat. Asta deși promotorii grevei nu sunt cei mai mari transportatori.

Dar cum trenurile, metroul, autobuzele, avioanele, tramvaiele nu vor funcționa 24 de ore, e lesne de înțeles că orașele vor fi afectate. Greva a fost convocată de asociația muncitorilor (Al) Cobas, la care s-a alăturat sindicatul de bază (USB) din domeniul privat. Motivele grevei sunt variate, începând cu salariile și pensiile pe care le vor mărite și ajungând la protecția muncitorilor de inflație, dar și la introducerea „infracțiunii de omor la locul de muncă”.

Se preconizează că la Roma, Bologna, Milano va fi cel mai greu de deplasat și circulat vineri.

În capitală, USB Lavoro pledează „Pentru revenirea la o politică economică alcătuită din investiții publice și naționalizarea serviciilor strategice în apărarea ocupării forței de muncă și a țesutului industrial” – după cum scrie USB Lavoro.

Întâlnirea lucrătorilor din acest sector este stabilită la ora 14:00, la Roma, în Piazza della Repubblica.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...