Greva japoneză continuă la Institutul de Boli Cardiovasculare. Care sunt revendicările angajaților

Peste 600 de angajaţi ai Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. dr. George I.M. Georgescu” din Iaşi sunt de la începutul acestei săptămâni în grevă japoneză ca urmare a faptului că proiectul „Institutului Inimii” din Iaşi nu a fost inclus pe lista obiectivelor finanţate prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNNR).

Angajaţii spun că vor continua să protesteze până când vor primi un răspuns favorabil. „Nu înţelegem de ce alte spitale au prins finanţare şi nu şi spitalul nostru. Când spunem că acest institut trebuie neapărat să fie construit nu ne gândim doar la noi, ne gândim la pacienţii noştri, la familii, la cetăţenii din judeţ. De fapt, asta e cea mai importantă problemă şi cred că asta nu se înţelege la Bucureşti: noi nu suntem un spital oricare, suntem un institut care avem grijă de întreaga regiune a Moldovei”, a precizat Lăcrămioara Ioniţă, asistent medical şi reprezentant al Sanitas în cadrul IBCV pentru „Ziarul de Iaşi”.

Reprezentanţii Sindicatului Sanitas Iaşi au precizat că în timpul grevei, cadrele medicale de la IBCV vor avea ataşaţi de halate fluturaşi cu mesajul „Salvaţi Institutul Inimii. Nu lăsaţi să se oprească inima Moldovei!”. „Am vrea să nu ne oprim, să mergem mai departe poate se şi întâmplă ceva, poate se găseşte totuşi o finanţare. Am fost indignaţi să vedem că nu ne regăsim pe nicăieri şi ne aşteptam să existe şi o reacţie mai susţinută din partea clasei politice”, a precizat Iulian Cozianu, preşedintele Sanitas Iaşi.

Angajaţii susţin că atât capacitatea unităţii, cât şi spaţiile disponibile pentru tratarea pacienţilor sunt mult mai mici în comparaţie cu adresabilitatea existentă, de peste 30.000 de pacienţi anual.

„Sunt foarte multe proceduri care din punct de vedere medical se pot face doar la noi, iar listele de aşteptare pentru intervenţii cum ar fi ablaţia, implantarea unui defibrilator, stimulator cardiac sau stenturi sunt foarte lungi, chiar şi de doi ani. Ne dorim să continuăm până când cineva va înţelege să ia o măsură clară şi concretă şi să ne sprijine”, a completat asistentul medical Lăcrămioara Ioniţă,scrie Ziua de Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

CIA: Zelensky a deturnat bani din finanţarea americană

Jurnalistul Seymour Hersh susţine cã oficialii ucraineni sunt „în competiție pentru a înființa companii-paravan pentru tranzacții de export cu comercianți privați de arme”. Regimul Zelensky...