Grevă spontană la Carfil Brașov. Angajații nu și-au primit salariile pe ultimele două luni

Cei aproape 400 de angajați de la producătorul de tehnică militară Carfil Brașov au declanșat o grevă spontană din cauză că nu și-au primit salariile pe ultimele două luni. Mai mult decât atât, nici măcar tichetele de masă nu le-au fost acordate.

Greva a fost începută astăzi, 09 martie 2022, ora 07:30.

Contactat de Puterea.ro, liderul sindicatului ICA, Suba Árpád, a declarat că angajații sunt nemulțumiți de faptul că nu și-au primit salariile pe lunile decembrie și ianuarie și nici măcar tichetele de masă.

„Angajații nu și-au primit salariile pe lunile decembrie și ianuarie. Au două luni restante. Nici măcar tichetele de masă nu le-au primit. Săptămâna viitoare trebuie să primească banii pe luna februarie, momentan nu se vede niciun viitor”, a precizat Suba Árpád pentru Puterea.ro.

De asemenea, se pare că și ministrul Economiei, Florin Spătaru, știe despre ce este vorba la compania Carfil Brașov.

Conform acestuia, nu este vorba despre o grevă organizată, ci despre una spontană. Angajații au decis să nu mai muncească până când nu vor fi plătiți, sau măcar până când nu se va discuta cu ei.

La Carfil Brașov lucrează în jur de 370 de persoane. Conform liderului sindicatului ICA, peste 300 dintre acești angajați au salariul minim, 2.550 de lei. Angajații sunt nemulțumiți că pe lângă faptul că salariile sunt mici, nici măcar nu le primesc.

Carfil Brașov a fost reorganizată în 2001 ca filială a Companiei Naționale ROMARM. În anul 2005 a început producția de armament și muniție compatibilă cu cerințele NATO.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...