Grindeanu anunță noi măsuri privind cerealele ucrainene. Canalul Sulina, tot mai important

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, vineri, noi măsuri pentru facilitarea tranzitului cerealelor ucrainene.  De asemenea, crește importanța Canalului Sulina, care va putea fi folosit 24 de ore din 24.

Grindeanu a avut, vineri, o întâlnire la Constanţa cu oficiali ucraineni, americani, moldoveni şi ai Uniunii Europene, în care au fost stabilite noile măsuri. Aceasta este cea de-a doua reuniune după cea de luna trecută, de la Galaţi, având ca temă tranzitul cerealelor ucrainene.

În august, au tranzitat prin România peste 2,5 milioane de tone de grâne, urmând ca în următoarele luni să se atingă 4 milioane de tone, ceea ce este perfect posibil, spune Grindeanu, datorită unor măsuri ce se iau acum pentru a crește capacitate de tranzit.

„Prima ar fi implementarea proiectului european pentru navigabilitate pe Sulina 24 de ore din 24 şi acest lucru se va termina în această toamnă, asta va duce automat la creşterea acestui tranzit. Doi: am reuşit să mărim numărul de piloţi şi vreau să mulţumesc Ministerului Apărării Naţionale care ne-a ajutat cu încă 10 piloţi faţă de cei 54 pe care îi aveam deja înmatriculaţi, Ministerul Apărării Naţionale a venit cu încă 10 piloţi, asta ne duce la un număr absolut rezonabil de piloţi care să tranziteze canalul Sulina”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a mai spus că vor fi adoptate în Portul Constanţa câteva decizii legate de transbordarea cerealelor de la o navă la alta, care să crească cu 500 de mii de tone capacitatea de transport. 

Luna viitoare sau peste două luni va avea loc o nouă întâlnire, în cadrul căreia se va analiza rezultatul deciziilor luate vineri la Constanţa. 

„Vreau să reafirm sprijinul Guvernului României pentru Ucraina, să condamn încă o dată agresiunea Rusiei asupra Ucrainei şi să spun cu fermitate că vom sta alături de Ucraina până la capăt în acest conflict provocat de agresorii ruşi”, a mai declarat Grindeanu.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole