Grindeanu avertizează constructorii turci: Aveți grijă, prim-ministrul este din Buzău!

Publicat: 18 feb. 2024, 20:10, de Vlad Stefan Orjan, în Dezvăluiri , ? cititori
Grindeanu avertizează constructorii turci: Aveți grijă, prim-ministrul este din Buzău!

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, avertizează constructorii turci cu privire la proiectul Centurii de Sud a Buzăului, susținând că primul ministru Marcel Ciolacu este originar din Buzău și va supraveghea îndeaproape lucrările.

Grindeanu avertizează constructorii turci: Aveți grijă, prim-ministrul este din Buzău!

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis un avertisment ferm constructorilor turci responsabili de proiectul Centurii de Sud a Buzăului, parte integrantă a Autostrăzii A7. La o conferință de presă, Grindeanu a declarat: „Aveți grijă! Primul ministru al României este chiar de aici din Buzău. E clar că va fi cu ochii pe voi.”

Proiectul Centurii de Sud a Buzăului, în lungime de 14 kilometri și parte a Autostrăzii A7, are ca punct de plecare marginea pădurii Spătaru și traversează zona sudică a Zonei Industriale a Buzăului, finalizându-se cu un pod de 1,2 kilometri peste stația de cale ferată Buzău Est și drumul național Buzău – Brăila.

Contractul pentru acest proiect a fost atribuit companiei turcești Nurol, după o licitație inițiată în iunie 2021 și reevaluată într-un context tensionat. Desemnarea inițială a câștigătorului a fost asocierea Drum Asfalt-Trameco (grup Selina), însă, în urma unor controverse și dispute legale, Nurol a fost declarată câștigătoare.

Antecedentele tensionate ale unor proiecte anterioare au adus companiile turcești Nurol și Tefken în atenția publică, iar bătălia în instanță a dus la reevaluarea și confirmarea firmei Nurol ca nou câștigătoare.

Avertismentul lui Grindeanu vine într-un context în care se așteaptă o atenție sporită cu privire la implementarea acestui proiect important de infrastructură, iar originile sale buzoience pot influența cu siguranță implicarea prim-ministrului în monitorizarea atentă a lucrărilor.