Grindeanu: Data limită de depunere a ofertelor pentru lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva este 9 iunie

Data limită până la care pot fi depuse ofertele pentru proiectarea şi execuţia lotului 2 (secţiunile E şi D) al autostrăzii Lugoj-Deva este 9 iunie 2022, iar CNAIR a transmis spre publicare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene anunţul de participare pentru licitaţie, a scris vineri ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

După publicarea pe această platformă, documentaţia va putea fi vizualizată în SICAP, a adăugat el.

„În evaluarea ofertelor va fi punctată inclusiv capacitatea antreprenorilor de a finaliza contractul într-un ritm cât mai alert”, a notat şeful de la Transporturi.

Câştigătorul contractului va proiecta şi va construi inclusiv tuneluri forate cu o lungime totală de 2,13 km pe secţiunea E şi va finaliza lucrările pe secţiunea D.

Sectorul de autostradă scos la licitaţie are o lungime de 9,13 km şi este finanţat prin PNRR.

CNAIR anunţă vineri, într-un comunicat, relansarea licitaţiei pentru Secţiunea E şi finalizare Secţiunea D din autostrada Lugoj – Deva.

„CNAIR a relansat (21.04.2022) procedura de atribuire a contractului ‘Proiectare şi execuţie lucrări pentru obiectivul major de investiţii: Autostrada Lugoj – Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220, Secţiunea E şi finalizare Secţiunea D’, prin transmiterea spre publicare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a Anunţului de Participare. Contractul este finanţat din Fonduri Externe Nerambursabile”, se spune în comunicat.

Durata acestuia este de 117 de luni şi cuprinde: 15 luni perioada de proiectare, 42 de luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 60 de luni perioada de garanţie a lucrărilor.

„Menţionăm că durata poate varia în funcţie de perioada de garanţie a lucrărilor, precum şi în funcţie de durata de execuţie a contractului ofertată de operatorul economic desemnat câştigător (care poate scădea până la 45 de luni, din care 11 luni pentru proiectare şi 34 de luni pentru execuţia lucrărilor). Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea, execuţia şi finalizarea lucrărilor Autostrada Lugoj – Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220, Secţiunea E şi finalizare Secţiunea D în lungime de aproximativ 9,13 km, din care 2,13 km de tunel forat. Conform condiţiilor din Acordului de mediu a fost prevăzută realizarea a două tuneluri în cadrul Secţiunii E2, în contexul evitării problemelor de stabilitate şi a impactului negativ cu implicaţii majore asupra mediului. Lungimea celor două tuneluri va fi de aproximativ 2,13 km. Tunelurile vor fi formate din două galerii unidirecţionale, prevăzute pe fiecare cale de circulaţie cu platformă de 11,25 metri”, precizează compania de drumuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole