Grindeanu, despre cota unică: Vom avea la anul o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal

PSD susține renunțarea la cota unică de impozitare, în timp ce PNL vrea păstrarea actualului sistem fiscal. Vicepremierul Sorin Grindeanu dă asigurări că o discuție privind modificarea sistemului fiscal ar trebui făcută în 2022, cu experți și reprezentați ai mediului de afaceri și ai BNR.

„S-a negociat și toată lumea a căzut de acord să avem o discuție așezată la anul pe tot ce înseamnă…. În acest moment în România nu avem cotă unică, asta este o prostie. Sunt cote diferite, dacă vorbim și de alimente de bază și așa mai departe, nu e cotă unică. Fără patimă, cu argumente, ar trebui să vedem cee două modele, care sunt mai bune(…)La ora actuală, în UE, mai sunt patru state care au cotă unică, restul nu au. Sunt România, Ungaria, Bulgaria și cred că Estonia. S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, nu pe repede înainte, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal”, a spus Grindeanu într-un interviu la Digi24.ro.

„Eu cred că argumentele noastre vor fi foarte bune, astfel încât să avem alt sistem fiscal. Să nu facem speculații, s-ar putea ca niște lucruri să pară bune și când vorbești practic s-ar putea să fie exact pe dos. Și atunci, această discuție aștezată nu cred că trebuie făcută pe repede înainte, cum am făcut noi în 2 săptămâni pe programul de guvernare, ci discutată cu mediul de afaceri, cu profesori, cu Banca Națională”, a mai spus Grindeanu.

„Trebuie să existe predictibilitate. Dar dacă lucrurile le faci așezat, pe parcursul câtorva luni, cu BNR, cu experți, s-ar putea ca noul model să fie mai bun pentru țara noastră. Nu spun că așa e, dar hai să facem această discuție. De ce 23 de țări din UE au alt sistem și doar 4 sunt sunt în acest sistem, printre care și noi?”, a întrebat el.

2 COMENTARII

 1. Ati distrus tara .Sunteti escoci si impostori numai niste oameni dementi ar putea schimba cota unica.Pensiile speciale sunt furt pe fata a unor politicieni degenerati.Tva trebuie sa scada la 16 % .Leul se va intarii in fata euro si a dolarului in pofida speculatiilor bnr si a bancilor crimei organizate .Romania este evident un stat nazist ca si UE de altfel.Iohannis un retardat mintal si deja a trecut la stadiul de nebun incurabil daca a adus la guvernare psd.Va intra in istorie ca cel mai inconpetent,prost,escroc,impostor si tradator presedinte din istoria tarii.Vor avea surprize acesti escroci reprezentanti ai crimei organizate.

 2. România, pare să fie crucificată de mai bine de 32 de ani. Cum a schimbat politicieni corupti” viața a zeci-lor de milioane de oameni?
  Directivele de la Bucuresti care au zdruncinat din temelii, intregul popor român.
  Trebuie realizată în mod accelerat unificarea a tuturor partidelor într-un singur partid mare PSD, [KGB] având grijă ca toate rolurile cheie să revină acelor oameni cu care sunt de acord serviciile noastre speciale.
  Un conglomerat de măsuri menite să zdruncine viata?
  Politica față de mica gospodărie țărănească … urmează acest curs pentru a face gospodăria particulară nerentabilă?
  Atunci trebuie doar să începi să taxezi, să suprataxezi… și să-l scoți la vânzare?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...