Grindeanu despre situația nerespectării contractelor: Cea mai proastă decizie este să nu iei nicio decizie

Publicat: 03 iun. 2022, 16:00, de Ziarul Puterea, în ECONOMIE , ? cititori
Grindeanu despre situația nerespectării contractelor: Cea mai proastă decizie este să nu iei nicio decizie

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat vineri, la Timişoara, că în cursul lunii iunie vor începe să vină la minister certificatele pozitive sau negative pentru toţi constructorii, iar cei care nu au respectat contractele vor suferi urmările legale, rezilierea, întrucât „cea mai proastă decizie este să nu iei nicio decizie”.

Grindeanu s-a referit la constructorii din sectorul rutier care nu respectă termenele şi graficele contractelor, unii dintre ei având progrese pe şantiere de doar 1% pe lună. El a precizat că în această situaţie se află constructorii de pe Centura Sud a municipiului Timişoara, respectiv noua conexiune la autostradă de la Sânadrei.

„În cursul acestei luni, conform Legii modificate de Ministerul Transporturilor, vor începe să vină certificatele pozitive sau negative. Pozitive, pentru cei care au respectat contractele şi negative, pentru cei care nu le-au respectat. Aşa că eu nu am ce să le transmit celor două companii, ci doar ce apune legea: vor începe să fie emise certificatele de bună purtare. Dacă vor fi negative, se va intra pe un făgaş pe care nu mi l-aş dori. Îi anunţ că voi aplica legea întru totul. La un progres de 1% pe lună, prefer să tai nodul gordian (…), pentru că cea mai proastă decizie este să nu iei nicio decizie”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a menţionat că pentru lucrările de la ca Centura Sud a municipiului Timişoara a chemat la Bucureşti, în această săptămână, toată conducerea companiei, care a cerut CNAIR un răgaz de câteva zile pentru a primi o linie de credit.

La descărcarea de pe autostradă la Sânandrei, care ar trebui finalizată în primăvara anului viitor, gradul de realizare a lucrărilor este de 0%, iar pe Centura Sud s-a ajuns la 50%, deşi lucrarea trebuia terminată de Crăciun.