Grindeanu, despre TAROM: compania nu e într-o situație fericită. Voi urmări cu atenție planul de restructurare

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, spune despre TAROM că nu se află într-o situație fericită și că va urmări pas cu pas aplicarea tuturor etapelor din planul de restructurare al companiei.

Grindeanu a menţionat că a avut luni o discuţie cu directorul general al TAROM, care s-a angajat că vor fi atinse toate etapele planului de restructurare.

„TAROM, aşa cum ştiţi în acest moment, e o companie care nu e într-o situaţie economică fericită. Are un plan de restructurare, care a fost făcut în perioada trecută şi care trebuie să fie urmărit. Ieri am avut o discuţie cu directorul general, care s-a angajat că toate etapele planului de restructurare vor fi atinse. De asemenea, aşa cum ştiţi, TAROM, în acest moment, este în situaţia în care poate primi un ajutor de stat, de la Comisia Europeană. Dar toate aceste lucruri sunt condiţionate de acest plan, pe care am să-l urmăresc pas cu pas. Această chestiune este absolut necesară a se întâmpla la TAROM ca să nu avem situaţiile pe care le-au avut alte companii naţionale şi nu dau nume şi le ştiţi, care au ajuns să fie desfiinţate (…) Voi urmări foarte atent aplicarea acestui plan”, a spus ministrul Transporturilor, în cadrul unei vizite la Călărași, citat de Agerpres.

Blue Air a beneficiat de un ajutor de stat

Ministrul Transporturilor a punctat că şi compania aeriană privată Blue Air a beneficiat de un ajutor de stat şi trebuie să găsească soluţii de eficientizare în perioada următoare.

„De asemenea, ştiţi că mai e şi o companie privată care a beneficiat de un ajutor de stat, Blue Air, de 300 de milioane şi care în perioada următoare va trebui să înceapă să găsească soluţii pentru că altfel ne vom afla într-o altă realitate. Nu vreau să vorbesc înainte de a se întâmpla. Şi atunci, important este, şi e prins şi în PNRR acest lucru, pe anul 2022 să urmărim pas cu pas acest plan de restructurare şi eficientizare. Asta nu înseamnă doar să disponibilizezi, cum foarte greşit se poate înţelege. Poţi să ai eficientizări de rute, poţi să urmăreşti mai atent chestiunile care ţin de mentenanţă, de exemplu, asta înseamnă o anumită restructurare”, a mai declarat ministrul Transporturilor.

Nici gând de avioane noi la TAROM

Întrebat dacă TAROM va achiziţiona noi avioane Boeing, ministrul Sorin Grindeanu a răspuns că principala ţintă este îndeplinirea planului de restructurare.

„Deocamdată situaţia e mai gravă decât ceea ce mă întrebaţi şi n-aş vrea să intru … E o companie naţională totuşi, lupta pe piaţă este destul de aprigă, eu vreau să-i ajut ca ministru al Transporturilor şi-i ajut urmărind acest plan care a fost agreat. Asta e principala ţintă, să se îndeplinească toate acele etape din planul de restructurare”, a spus Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...