Grindeanu referitor la situaţia de la TAROM: Avem un plan de restructurare pe care trebuie să-l punem în aplicare

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat, joi, la Slatina, că la TAROM trebuie pus în aplicare planul de restructurare agreat împreună cu Comisia Europeană astfel încât compania aeriană să poată primi ajutorul financiar şi să poată fi salvată.

Întrebat, după vizita efectuată împreună cu premierul pe şantierul Drumului Expres Craiova – Piteşti, despre eventuale măriri de salarii la TAROM, în contextul protestului organizat de sindicaliştii din cadrul companiei aeriene, ministrul Transporturilor a menţionat că trebuie pus în aplicare planul de restructurare.

„La TAROM ştiţi că avem un plan de restructurare pe care trebuie să-l punem în aplicare şi pe care l-am agreat împreună cu CE. Eu inclusiv acum două săptămâni am avut o discuţie cu doamna vicepreşedinte al Comisiei, cu doamna Vestager, legat de TAROM şi de CFR Marfă. Răbdarea mea ajunge undeva la limită legată de management şi de ceea ce se întâmplă la TAROM şi am transmis aceste lucruri. Eu îmi doresc şi noi ne dorim la Guvern ca acest plan de salvare să fie pus în practică astfel încât să primim ajutorul şi compania să fie salvată şi nu voi ezita să iau decizii indiferent de consecinţe, ca să încerc să salvez compania TAROM. Este un brand naţional pe care nu ne permitem să-l pierdem şi Guvernul va face eforturi din acest punct de vedere”, a spus Grindeanu.

Ministrul a susţinut că TAROM a fost adusă în situaţia de acum de echipele de conducere.

„Dar trebuie să înţeleagă şi cei care sunt la TAROM, în management, că perioada asta – şi nu neapărat managementul de acum, pentru că această companie a ajuns în această situaţie pentru că au fost echipe de management succesive care au dus-o în această situaţie – această perioadă trebuie să se încheie şi trebuie să se înţeleagă că ne dorim cu toţii să salvăm TAROM-ul. Am avut discuţii inclusiv în vizita din Emiratele Arabe, unde am fost împreună cu premierul, de a găsi variante astfel încât să salvăm TAROM-ul, sunt optimist, asta nu înseamnă că nu voi lua decizii rapid în ceea ce înseamnă TAROM”, a mai declarat ministrul Transporturilor.

Premierul Nicolae Ciucă a punctat că situaţia de la TAROM a fost analizată şi la nivelul Guvernului, stabilindu-se să fie luate toate măsurile necesare pentru salvarea companiei aeriene naţionale.

„Am avut analize şi la nivelul Guvernului, este corect, nu putem să ne permitem să pierdem compania naţională de transport aeriană, ca atare vom lua toate măsurile să salvăm compania aeriană TAROM”, a conchis premierul.

Sindicaliştii din cadrul TAROM au organizat joi un miting de protest în faţa sediului companiei din Otopeni, nemulţumiţi de faptul că administraţia companiei nu le aprobă majorarea salarială cerută.

Angajaţii operatorului aerian spun că vor o salarizare decentă şi că sunt trataţi cu superficialitate de conducerea companiei în timpul negocierilor Contractului Colectiv de Muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...