Grupare infracțională feminină. Două femei au angajat fictiv zeci de gravide din Moldova pentru a încasa bani de la stat

Două femei din Suceava au fost reținute după ce au angajat fictiv 30 de gravide din mai multe județe, pentru a încasa indemnizația de la stat. Valoarea prejudiciului depășește 1,3 milioane de lei.

Două femei în vârstă de 64, respectiv 54 de ani, din comuna suceveană Adâncata, au fost reținute de polițiști și sunt cercetate pentru fals și înșelăciune, în timp ce alte 30 de femei sunt acuzate de complicitate, scrie Botoșăneanul.

Liderele grupării infracționale alcătuite 100% din femei au angajat fictive pe două firme 30 de gravide din județele Suceava, Botoșani și Neamț, pentru a încasa astfel indemnizația de la stat, după ce au eliberat pe numele acestora adeverințe de salariat.

În realitate, societățile comerciale nu funcționau, iar gravidele care figurau ca angajate nu au lucrat niciun moment.

Indemnizația este fixă (1.250 lei) sau calculată din media salariilor din ultimul an, până la pragul de 8.500 de lei.

Mamele care au beneficiat ilegal de banii de la stat în perioada 2015- 2017 au vârste cuprinse între 25 și 41 de ani, iar prejudiciul se ridică la 1.397.009 lei.

Femeile care au efectuat angajările fictive sunt cercetate de către polițiștii din Suceava pentru fals și înșelăciune, prin angajări fictive de personal, în timp ce pentru celelalte 30 de femei se efectuează cercetări pentru complicitate la înșelăciune în formă continuată, participare improprie la fals intelectual și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Barna Tanczos si Laszlo Barabas

Firmele ungurești susținute de Barna Tanczos pregătesc prăduirea Apelor Române cu...

Ministrul UDMR al Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, a provocat ieri un scandal monstru la Administrația Națională Apele Române (ANAR) al cărui ecou...