Gruparea Killnet amenință: „Lista” site-urilor din România vizate de atac cibernetic

Gruparea Killnet amenință că va ataca cibernetic alte aproape 300 de site-uri din România, multe dintre ele instituții de presă, inclusiv nenumătare televiziuni și posturi de radio, potrivit unei postări pe canalul propriu de Telegram.

Inclusiv Radio Europa FM și Virgin Radio apar pe lista redacțiilor amenințate cu atacuri cibernetice.

Amenințarea vine după ce în utimele 48 de ore, site-urile Guvernului, Ministerului Apărării și ale altor instituții publice și private au fost atacate. Inclisiv site-ul Directoratului Național de Securitate Cibernetică a fost atacat noaptea trecută, dar dimineață site-ul era funcțional.

Mihai Rotariu, purtător de cuvânt al DNSC face apel la toți cei vizați să-și întărească măsurile de securitate cibernetică.

Panicarea utilizatorilor din România

Directoratul Național de Securitate Cibernetică recomandă implementarea măsurilor de securitate cibernetică necesare asigurării funcționării normale a paginilor web, a rețelelor și sistemelor informatice, atât pentru cele personale, cât și pentru cele care aparțin entităților de stat sau private.

Obiectivul principal al atacatorilor este inactivarea site-urilor și a serviciilor web, distrugerea reputației și panicarea utilizatorilor din România.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică face apel la calm și la vigilența tuturor utilizatorilor în mediul online,  în perioada următoare.

Masurile de securitate cibernetica sunt incluse in ghidul care poate fi accesat și descărcat de aici https://dnsc.ro/vezi/document/ghid-securitate-cibernetica-2021

În cazul în care ați suferit un atac de securiate cibernetică contactați DNSC la numărul de urgență 1911 sau pe mail la alerts@dnsc.ro.

Mai jos, „lista” celor vizați

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...