Grupul Airbus se așteaptă la 15 000 de concedieri

Grupul Airbus este nevoit să reducă costurile, iar unul din liderii companiei se așteaptă ca în jur de 15.000 de angajați să fie concediați.

Airbus se află sub presiunea efectelor industriei aviatice care este în curs de deteriorare, iar grupul este nevoit să realizeze și să punî în practică planul de reducere a costurilor.

Directorul operaţional Michael Schoellhorn a declarat într-un interviu acordat publicaţiei financiare Handelsblatt, că planul prevede circa 15.000 de concedieri la nivel global.

„Este nivelul minim a ceea ce va trebui să facem”, a declarat Schoellhorn, citat de Reuters şi Bloomberg.

Industria aviatică a fost puternic afectată de pandemia de coronavirus, iar în acest moment se confruntă cu un declin puternic. Companiile aeriene globale se luptă așadar să supravieţuiască în aceste vremuri.

Airbus a anunţat la finele lunii iunie că intenţionează să elimine 15.000 de locuri de muncă până la finele verii 2021, dintre care o treime în Franţa.

Directorul general Guillaume Faury spune că grupul Airbus va încerca să nu recurgă la concedieri forţate, dar nu poate garanta că ele nu vor avea loc.

„Este o criză existenţială. Afacerea noastră riscă să intre în colaps dacă nu adoptăm măsurile adecvate. Le vom lua. Situaţia este atât de serioasă şi ne confruntăm cu atît de multe incertitudini, că nu cred că cineva poate garanta că nu vor fi concedieri obligatorii dacă nu ne adaptăm la situaţie, mai ales dacă efectele negative persistă. Pe de altă parte, vrea să spun clar că avem multe de făcut şi vom face tot ce este posibil să evităm concedierile”, a dat asigurări şeful Airbus.

Airbus, companie care are aproximativ 135.000 de angajaţi la nivel global,  este lider global în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe.

În anul 2016, Airbus a inaugurat o fabrică destinată să producă elicoptere H215M, în orașul Ghimbav, județul Brașov.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...