Profit în creștere pentru grupul MOL

Grupul MOL şi-a anunţat i rezultatele financiare pentru cel de-al treilea trimestru din 2021. Susţinut de contextul macroeconomic, de dublarea marjelor din petrochimie faţă de anul trecut şi de performanţa internă a companiei, rezultatul operaţional CCS EBITDA şi-a revenit considerabil şi a atins 1.025 milioane USD în T3 2021.

Rezultatul operaţional CCS EBITDA a ajuns la 1.025 milioane USD în T3 2021, favorizat în principal de contextul macroeconomic şi de performanţa internă solidă. Totodată, rezultatul operaţional CCS EBITDA a atins 2.583 milioane USD în primele trei trimestre, cu 63% mai mare decât anul trecut în aceeași perioadă, marcând o revenire față de nivelul de bază din 2020 afectat de pandemie.

 Ținta orientativă privind rezultatul operațional anual (EBITDA) a fost revizuită în creștere și este prognozat să atingă sau chiar să depăşească nivelul de 3,2 miliarde de dolari.

 Rezultatul EBITDA pentru segmentul Upstream a crescut cu 87% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 396 milioane de dolari, stimulat de  îmbunătățirea contextului macroeconomic.

Creşterea preţurilor la materiile prime şi evoluţia pandemiei la nivelul regiunii în care Grupul MOL își desfășoară activitatea, creează un mediu operaţional volatil şi relativ impredictibil.

 „Rezultatele bune din cel de-al treilea trimestru au fost susţinute de mediul extern favorabil şi de redresarea economică la nivel regional. În paralel, ne-am valorificat avantajele, modelul de afaceri rezilient şi integrat, operațiunile și baza de active extrem de rentabile”, a declarant Zsolt Hernádi, Chairman-CEO al grupului MOL.

Grupul MOL este o companie internaţională integrată de petrol, gaze naturale, petrochimie şi retail, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 30 de ţări, o forţă de lucru dinamică formată din 25.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie.

Grupul MOL controlează trei rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproape două mii de staţii de servicii în zece ţări din Europa Centrală şi de Sud-Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...

Documentele care demască mafia de la Transporturi. Fami(g)lia de la CNAB,...

Mai multe documente care dovedesc, negru pe alb, implicarea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a directorului CNAB, George Dorobanțu, și a unor acționari ROMPREST într-oafacere...