Grupuri de ceceni care au luptat în Ucraina se pot infiltra în Moldova

Secretarul Consiliului Național de Apărare al Ucrainei, Oleksiy Danilov, a declarat că mai mulți ceceni care au luptat împotriva Ucrainei, sunt prezenți acum ca „salvatori” în Turcia și s-ar putea să se regăsească cu o sarcină în Moldova.

Danilov a amintit pentru publicația Evropenska Pravda că serviciile de informații ucrainene au avertizat Moldova că Rusia vrea să organizeze o lovitură de stat acolo, în viitorul apropiat.

„Rusia vrea cu adevărat ca lucrurile să se „aprindă” din nou acolo, astfel încât să existe un punct de tensiune la care ar trebui să acordăm o atenție maximă”, a spus Danilov.

În acest context, el a menționat kadîroviții, care au luptat împotriva Ucrainei încă de la începutul invaziei ruse.

„Unele dintre acele gunoaie care au fost pe 24 – 25 – 26 februarie, ca parte a așa-numitului „grup cecen” aici, pe teritoriul nostru, astăzi sunt deja într-o cu totul altă parte a lumii. Astăzi lucrează ca „salvatori” în Turcia. Acum monitorizăm îndeaproape această situație, astfel încât să nu se întâmple ca acești „salvatori” să ajungă la Chișinău. Le cunoaștem numele și prenumele, poreclele. Le-am urmărit foarte îndeaproape activitatea, la un moment dat. Au avut o sarcină personală din 24 februarie”, a adăugat Danilov.

La summitul UE de la Bruxelles de săptămâna trecută, președintele Volodimir Zelenski a declarat că serviciile de informații ucrainene au interceptat planurile Kremlinului de a prelua controlul asupra Republicii Moldova, iar liderul ucrainean a transmis imediat toate informațiile colegei sale, președintele Maia Sandu.

Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova a confirmat că partea moldovenească a primit date de la Ucraina despre intențiile Rusiei de a desfășura o campanie de destabilizare a situației din stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Câteva explicații pentru fanii fotbalului care se vor uita la meciul...

Azi e zi de meci! Stejarii vor întâlni Africa de Sud la Cupa Mondială de rugby, un meci gală pentru selecționata noastră. Probabil că mulți...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...