Gunoi de grajd în loc de motorină, așa funcționează tractorul viitorului

A fost inventat tractorul care folosește gunoi de grajd în loc de motorină, o premieră care ar putea să schimbe complet fața agriculturii în următorii ani pentru fermierii din întreaga lume.

Tractorul de 270 CP, realizat de o companie britanică este alimentat cu gaz metan lichid, relatează Daily Mail, și după cite se pare ar avea performanțe asemănătoare cu cele ale modelelor standard cu motor diesel. 

Compania Bennamann din Cornwall este cea care a realizat tractorul New Holland T7 Methane Power, împreună cu un mare constructor de utilaje agricole, după ce a studiat și dezvoltat producția de biometan de peste 10 ani. Testarea a fost realizată la o fermă din Cornwall, unde emisiile de dioxid de carbon s-au micșorat de la 2.500 de tone la 500 de tone într-un an.

Deșeurile de la ferma cu 100 de vaci sunt strânse în unități de stocare a biometanului. Gazul, numit și metan fugitiv, este ulterior tratat, comprimat și metamorfozat în combustibil cu emisii reduse, potrivit Adevărul.

Un rezervor criogenic fixat pe tractor menține metanul în stare lichidă la –162 de grade, ceea ce conferă tractorului o putere la fel de mare ca cea a unui motor diesel, însă emisiile se reduc puternic.  

1 COMENTARIU

  1. foarte bună ideea dar nu vor avea gunoi ăștia vor da închidă fermele să facă cercetări cum pot pune lăcustele la tractor poate ii lamuresteCiolos regele gindacilor Ghinea sau al greierilor drula

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...