Gunoiul este din nou ridicat în Sectorul 1. Ultimatum transmis firmei de salubritate

Reprezentanții Primăriei Sectorului 1 anunță că au reușit să deschidă în această dimineață porțile sortatorilor și să-i plătească direct, iar gunoiul a început să fie ridicat. În doar trei ore de la deschidere Romprest a depozitat peste 260 tone de gunoi, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Tot în această dimineață, Primăria Sectorului 1 a notificat Romprest Service să reia, în 24 de ore, prestarea serviciului public de salubrizare, în caz contrar, după expirarea termenului, contractul cu această societate va fi reziliat de drept”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria S1.

Reprezentanții municipalității invită cetățenii nemulțumiți de serviciile Romprest Service să sune și să reclame neridicarea depozitelor de deșeuri la Poliția Locală Sector 1, la numărul de telefon 021/9540, apelabil 24 h din 24, sau să facă sesizări online, însoțite de fotografii, la adresa contact@politialocalasector1.ro sau la rubrica „Petiții” de pe site-ul acestei instituții- www.politialocalasector1.ro/informatii-de-interes-public/petitii-online.

Restanțe controversate

Primăria Sectorului 1 susține că a achitat, în perioada iulie 2020- mai 2021, către Romprest Service suma de 168 de milioane de lei, reprezentând, printre altele, și contravaloarea serviciilor prestate de către cei trei operatori de servicii de sortare/ tratate (Rom Waste Solutions SA, Iridex Group Import- Export și 3 R Green SRL), precum și contravaloarea serviciilor desfășurate în mod direct de către Romprest Service.

Practic, Primăria Sectorului 1 a validat și a achitat în mod constant, toate serviciile de sortare/ tratare a deșeurilor municipale, facturate indirect de către prestatorii de servicii de sortare și în mod direct de către operatorul delegat Romprest Service, onorându-și astfel obligațiile contractuale pe acest segment de servicii prestate, asigurând continuitatea serviciilor publice de gestionare a deșeurilor municipale”, se arată în comunicatul de presă.

Prin adresa nr. 28031/ 28 mai 2021, Primăria Sectorului 1 a pus în vedere Romprest Service că are obligația de a achita sumele restante datorate prestatorilor de servicii de sortare/ tratare a deșeurilor municipale, provenind de pe raza Sectorului 1, în condițiile Primăria Sectorului 1 a achitat aceste sume către operatorul delegat.

De asemenea, Primăria Sectorului 1 a propus încheierea unui contract de cesiune de creanțe, între Romprest Service, administrația locală a  Sectorului 1 și fiecare prestator de servicii de sortare/ tratare aflat sub contract cu Romprest Service, pentru ca serviciile acestora să fie plătite direct de către Primăria Sectorului 1, începând cu data de 14 iunie 2021.

Firmele Rom Waste Solutions SA, Iridex Group Import- Export și 3 R Green SRL și-au exprimat fiecare în scris intenția de a semna acest contract de cesiune de creanțe cu Romprest Service și Primăria Sectorului 1.

În paralele, Romprest susține că mai are de încasat 120 milioane de lei și a obținut în instanță dreptul de a executa silit Consiliul Local al Sectorului 1 în șapte dosare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...