Guvernatorul Băncii Centrale a Ucrainei solicită creditorilor internaționali să-și suspende activitatea în Rusia

Guvernatorul Băncii Centrale a Ucrainei, Kyrylo Shevchenko, a cerut tuturor creditorilor internaţionali să suspende activitatea subsidiarelor şi filialelor lor din Rusia, pentru a spori presiunile financiare asupra Kremlinului în urma invaziei, transmite Reuters.

„Este important să sporim şi mai mult presiunile asupra agresorului, pentru a-i slăbi poziţia”, a declarat marţi Shevchenko.

Grupul austriac Raiffeisen Bank International (RBI), una dintre cele mai expuse bănci europene la Rusia, a anunţat săptămâna trecută că ia în considerare posibila retragere din această ţară.

Ar fi o schimbare radicală, Raiffeisen fiind prezentă pe piaţa din Rusia încă de la colapsul URSS, iar anul trecut subsidiara sa rusească a contribuit cu aproape o treime la profitul net de 1,5 miliarde de euro realizat de grupul austriac. Divizia din Rusia a RBI este a 10 cea mai mare bancă din această ţară, cu active de 11,96 miliarde de euro.

Şi UniCredit face o revizuire urgentă a afacerii sale din Rusia şi ar putea decide să părăsească ţara, a anunţat Andrea Orcel, directorul general al celui de-al doilea grup bancar italian.

În urma invadării Ucrainei de către Rusia în 24 februarie, băncile cu operaţiuni pe piaţa rusă sunt sub presiune deoarece investitorii sunt îngrijoraţi de deprecierile de active, de perturbări ale afacerilor şi de o creştere mai lentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...