Guvernul a adoptat două ordonanţe de urgenţă cu privire la depozitara şi gestionarea deşeurilor

Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul a adoptat două ordonanţe de urgenţă şi alte acte normative cu privire la depozitarea şi gestionarea deşeurilor în România.

Am avut mai multe discuţii şi proiecte referitoare la gestionarea deşerurilor şi depozitele de deșeuri. I-am cerut domnului minsitru o situaţie a unei scheme care ne-a fost prezentat, prin care deșeurile sunt depozitate în România temporar. Acest lucru trebuie să dispară. Au fost aprobate două OUG privind depozitele de deşeuri, gestionarea deşeurilor. Nu am discutat despre nicio taxă pe care o vom introduce anul acesta. Nu ştiu de unde au apărut aceste informaţii”, a anunţat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

Cele două ordonanțe de urgență vin în contextul în care în ultima vreme polițiștii de frontieră au oprit cantități uriașe de deșeuri provenite din alte țări. De asemenea, multe dintre depozitele de deșeuri din România au fost percheziționate de polițiști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...