Guvernul a adoptat memorandumul pentru compensarea pierderilor suferite de HoReCa în pandemie

Guvernul a adoptat un memorandum pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea pierderilor suferite de companiile din domeniul HoReCa, industria ospitalităţii şi agenţiilor de turism, în cuantum de 20% din volumul cifrei de afaceri al veniturilor înregistrate în 2020 faţă de 2019, a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

„Tot în domeniul economic, pentru compensarea pierderilor suferite de unii agenţi economici în contextul COVID 19 a fost adoptat memorandumul pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea pierderilor suferite de companiile din domeniul HoReCa, industria ospitalităţii şi agenţiilor de turism, în cuantum de 20% din volumul cifrei de afaceri al veniturilor înregistrate în 2020 faţă de 2019. Cu alte cuvinte, pentru aceste companii care au suferit pierderi în anul 2020 faţă de 2019 Guvernul va institui o schemă de ajutor de stat pentru compensarea acestor pierderi în proporţie de 20%”, a anunţat Ionel Dancă, joi, la Palatul Victoria.

Mai exact, companiile din industrie vor calcula cu cât au scăzut veniturile în 2020 față de 2019, iar statul va compensa financiar cu 20% din respectiva suma. Guvernul a alocat 1,5 miliarde euro pentru ajutorarea companiilor din aceste industrii, în care activează 22.000 de firme.

Viorel Dancă nu a precizat dacă este vorba de cifra de afaceri din tot anul 2020, de la început până acum sau până la final, sau dacă este vorba doar de perioada de la startul restricțiilor de pandemie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...