Guvernul a aprobat nota de fundamentare pentru achiziţionarea a 12 locomotive care funcţionează cu hidrogen

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, nota de fundamentare pentru achiziţionarea a 12 locomotive care funcţionează cu hidrogen, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Valoarea estimată a contractului finanţat prin PNRR va fi de 862,23 milioane de lei (cu TVA).

„Guvernul a aprobat astăzi Nota de fundamentare pentru achiziţionarea a 12 locomotive care funcţionează cu hidrogen! Valoarea estimată a contractului finanţat prin PNRR va fi de 862,23 milioane de lei (cu TVA). Investiţia este integrată cu achiziţia serviciilor de alimentare cu hidrogen şi a celor de întreţinere şi reparaţii pe termen lung, care vor fi asigurate de la punerii în circulaţie a locomotivelor”, a scris ministrul Transporturilor pe pagina sa de Facebook.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) a lansat în consultare publică, în luna mai, proiectul de act normativ privind achiziţia a 12 trenuri electrice cu hidrogen, suma totală necesară fiind de peste 174,2 milioane de euro.

Potrivit proiectului citat, parcursul zilnic al unui automotor poate fi de până la 850 km însă în medie este de aproximativ 700 km, iar timpul de utilizare al unui automotor va fi prin rotaţie, de până la 23 de ore/zi însă în medie de 17 ore/zi.

Timpul alocat încărcării cu hidrogen este de aproximativ 90 minute şi se va realiza în Bucureşti, iar staţia de alimentare cu hidrogen va fi una duală, amplasată astfel încât să poată să alimenteze atât trenurile cu tracţiune pe hidrogen cât şi alte vehicule rutiere (în special autobuze).

2 COMENTARII

  1. Avioane de la Portugalia,submarine ? de la Franta,rachete din SUA, si acum locomotive de la cine ?Asa sustine Romania economiile altor state,in timp ce noi exportam cereale si porumb.PS.Pe vremuri eram vestiti pentru locomotivele electrice produse la Craiova.Oare acum se mai produc ca erau si ele ecologice !?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

CIA: Zelensky a deturnat bani din finanţarea americană

Jurnalistul Seymour Hersh susţine cã oficialii ucraineni sunt „în competiție pentru a înființa companii-paravan pentru tranzacții de export cu comercianți privați de arme”. Regimul Zelensky...