Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă cu 30 de zile

Guvernul a aprobat, joi, prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul României cu 30 de zile, a anunţat premierul Florin Cîţu.

„Am aprobat prelungirea stării de alertă şi nu se modifică nimic în acest moment, lucrurile rămân aşa cum au fost prezentate ele până acum”, a declarat Cîţu într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a spus că Hotărârea de prelungire a stării de alertă nu aduce măsuri de restricție în plus, ci rămân cele aflate deja în vigoare.

„Hotărârea de prelungire a stării de alertă constă în două aspecte: în primul rând, aceasta nu stă în măsuri suplimentare, decât măsurile care au fost până acum și bineînțeles, monitorizând situația epidemiologică și evoluția ei.

În al doilea rând, urmează să trimitem un ajutor în Grecia (referitor la incendiile de pădure n.r.), este un moment destul de greu, foarte dificil pentru mai multe țări, Grecia, Italia, Franța, Macedonia de Nord. Toată Europa încearcă să se ajute, să se treacă peste această situație.

Noi am înaintat oferte de sprijin, și aerian, și terestru, aici depinde ce se acceptă din partea acestor țări care au probleme”, a declarat Raed Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole