Guvernul a decis închiderea a două mine din Valea Jiului

Guvernul României a decis miercuri închiderea a două exploatații de cărbune de pe Valea Jiului.

Este vorba de o hătărâre pentru aprobarea deciziei de închidere a Minei Uricani și alta de de închidere a Minei Paroșeni, ambele din cadrul Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului – S.A. aflată sub autoritatea Ministerului Energiei.

În cazul ambelor unități a fost acordat anul trecut un ajutor de stat de 28,7 milioane lei „pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive”.

Închiderea minelor de cărbune din România a fost subiect de dezbateri și chiar manipulări politice și în acest an. Pe 20 februarie, la Lupeni, senatoarea Diana Iovanovici – Șoșoacă le transmitea minerilor că „în Germania se redeschid toate minele”.

În prezent doar China, cel mai mare producător și consumator mondial de cărbune, și totodată marele poluator al lumii, a autorizat redeschiderea mai multor mine, pe o perioadă de un an. Guvernul asiatic speră astfel că va putea asigura necesarul de energie electrică într-un moment în care ţara care vrea să ajungă la neutralitatea emisiilor de CO2 până în 2060.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...