Guvernul adoptă OUG privind șomajul tehnic. Declarațiile premierului despre această măsură

Guvernul va adopta, în ședința de miercuri, o ordonanță de urgență prin care va reintroduce acordarea șomajului tehnic și va reglementa noi măsuri de protecție socială pentru angajați, a anunțat premierul Nicolae Ciucă, în debutul reuniunii de la Palatul Victoria.

Astăzi, în ședința de Guvern, vom adopta o ordonanță de urgență prin care vom reintroduce acordarea șomajului tehnic și reglementarea de noi măsuri de protecție socială pentru angajați astfel încât să asigurăm păstrarea locurilor de muncă și, desigur, susținerea unor sectoare economice. Această măsură se introduce în contextul interzicerii și suspendării ori limitării activităților economice din cauza epidemiei de COVID-19.

Practic, vorbim despre acordarea unei indemnizații în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022. Acest tip de sprijin va fi acordat din bugetul asigurărilor pentru șomaj până la 31 martie 2022, în situația suspendării temporare a contractului individual de muncă din inițiativa angajatorului pe perioada stării de alertă”, a declarat Nicolae Ciucă, care a vorbit și despre OUG cu privire la soluțiile în energie.

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/975439313385421/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...