Guvernul german nu plănuiește o interdicție generală a produselor Huawei

Germania nu vrea să urmeze Statele Unite în interzicerea generală a produselor fabricate de companii din China precum Huawei, dar va continua să ia astfel de decizii de la caz la caz, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Ministerului Economiei, scrie Reuters.

Relația Berlinului cu Beijingul a fost analizată îndeaproape după invazia Ucrainei de către Rusia, care a scos la iveală dependența economiei germane de Rusia pentru energie și ia făcut pe oficiali să fie precauți cu privire la o dependență similară de China pentru comerț.

Germania a fost supusă unei presiuni deosebite pentru a lua măsuri împotriva producătorilor de echipamente pentru telecomunicații din China, după ce Comisia Federală de Comunicații din SUA a interzis săptămâna trecută aprobările de noi echipamente de la Huawei și ZTE, deoarece acestea prezintă „un risc inacceptabil” pentru securitatea națională a SUA.

Un document de strategie al Ministerului German al Economiei, văzut joi de Reuters, a detaliat recomandări pentru creșterea nivelului de control asupra utilizării componentelor din anumite state.

Conform acestei legislații, componentele IT individuale sau companii întregi pot fi interzise și declarate nedemne de încredere dacă furnizorii fac declarații false, nu acceptă audituri de securitate sau nu raportează sau corectează prompt vulnerabilitățile.

Documentul de strategie de 104 de pagini sugerează să se meargă mai departe, permițând interzicerea componentelor și produselor fabricate de furnizori din state autoritare pentru telecomunicații și IT, precum și pentru alte infrastructuri critice, cum ar fi transportul sau alimentarea cu apă și alimente.

Dialog orientat către fapte

Întrebată dacă se așteaptă la o înăsprire a regulilor sau chiar la o interdicție în Germania sau Uniunea Europeană, Huawei a spus vineri pentru Reuters că se bazează pe un dialog constructiv și orientat către fapte.

„Utilizarea în siguranță a rețelelor este independentă de țara de origine a furnizorului și poate fi asigurată doar prin intermediul standardelor globale în cooperarea internațională între industrie și autoritățile de reglementare”, a spus Huawei.

De altfel, în Europa există mai multe centre de cercetare a securității în care Huawei lucrează cu autoritățile din statele rspective și în care echipamentele sunt verificate în ceea ce privește securitatea.

Reprezentantul Michael McCaul, republican de top în Comisia pentru Afaceri Externe a Camerei SUA, a declarat că Germania „își pune în pericol propria securitate națională și cea a Europei” în decizia sa privind Huawei. „Berlinul nu a învățat din dependența lor de Rusia pentru energie și fac aceeași greșeală, permițând Chinei accesul la telecomunicațiile sale”, a adăugat McCaul.

Ambasada Germaniei la Washington a refuzat să comenteze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...