Guvernul japonez cere ca populația să stingă lumina, ca să poată să funcționeze aparatele de aer condiționat

Și în Japonia au ajuns temperaturile record pentru această lună a anului, înregistrate zilele astea prin Europa. Sezonul ploios a fost luat, practic, cu asalt, de caniculă. Acest lucru a determinat guvernul să ceară cetățenilor să stingă luminile și să evite risipa de energie, asta inclusiv în capitala Tokyo.

Deși, poate părea ciudată decizia asta, ea pornește de la faptul că e nevoie de a avea la dispoziție cât mai multă energie pentru a acționa toate sistemele de răcire din locuințe și din birouri care, altfel, ar provoca o întrerupere a lanțului cu consecințe inimaginabile.

Temperaturile extreme, conform previziunilor, sunt în creștere zilele următoare, în special în regiunea Tokyo. Ceea ce înseamnă un vârf al consumului de energie pentru sistemele de aer condiționat și de răcire. De aceea, e important ca luminile să fie stinse, ca și orice alt aparat electric sau electrocasnic care nu este necesar.

„Suntem afectați de căldură neobișnuită pentru sezon. Vă rugăm să cooperați și să economisiți cât mai multă energie. Solicităm cetățenilor să-și reducă consumul de energie în primele ore ale serii, când rata de rezervă scade”, a declarat pentru presă Yoshihiko Isozaki, secretarul adjunct al cabinetului.

Potrivit Ministerului japonez al Economiei și Industriei, vârful cererii de energie este atins între sfârșitul după-amiezii și începutul serii, iar rezervele sunt de așteptat să scadă cu până la 3,7% în Tokyo și regiunea înconjurătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...