Guvernul mai pregătește o rectificare bugetară

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a declarat că guvernul va mai efectua o rectificare bugetară, iar bugetul pentru anul viitor va fi făcut de viitorul guvern numit în urma alegerilor din decembrie.

„Mă uit la execuția bugetară și așa cum sunt lucrurile acum va mai fi nevoie de o rectificare bugetară până la finalul anului”, a spus ministrul. „Bugetul va fi aprobat de Guvernul următor, în baza actualei legislații”, a mai spus Cîțu, ca răspuns la întrebările legate de evoluțiile pensiilor, salariilor bugetare și alocațiilor pentru copii.

Ministrul spune că în condițiile în care Executivul își dorește o consolidare fiscală, se așteaptă ca agențiaS&P să mențină actualul rating al țării cu o perspectivă stabilă. „Mă aștept să treacă la perspectivă stabilă. O să vadă că ne dorim consolidare fiscală”, a spus ministrul. Guvernul a efectuat o rectificare bugetară la jumătatea lunii august.

În decembrie 2019 agenția de rating Standard & Poor’s a revizuit perspectiva ratingului României la negativă, menținând actualele ratinguri – BBB-/A-3. Următoarea revizuire este programată pentru luna decembrie a acestui an.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole