Guvernul Orban, criticat dur pentru măsura închiderii piețelor din România: Este lipsită de logică

Mai mulți politicieni critică decizia Guvernului Orban de a închide piețele din România, o măsură impusă pentru a limita răspândirea infecțiilor cu coronavirus. Liderul PLUS, Dacian Cioloș, spune că această măsură este o greșeală, iar liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că această decizie este lipsită de logică.

Marcel Ciolacu a scris pe Facebook că „este lipsită de orice logică obligarea românilor să se înghesuie în supermarket-uri, în spații închise, unde posibilitatea infectării este mult mai mare, pentru că tu, Guvernul Orban, închizi piețele și târgurile… care se află în aer liber”.

Ciolacu: Românii, obligați să renunțe la alimentele autohtone

El a mai precizat că la fel de lipsit de logică este și faptul că  românii vor fi obligați să renunțe la alimentele autohtone, în detrimentul celor de import.

„În loc să susțină produsele autohtone și producătorii români, Orban face tot posibilul să-i îngroape de tot!

Pe 6 decembrie, Orban trebuie să plece! Iar românii să-și ia viața înapoi!”, a conchis Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, liderul PLUS, Dacian Cioloș, a scris pe Facebook că a discutat cu premierul Orban despre închiderea piețelor și efectele pe care o astfel de măsură le poate avea asupra cetățenilor.

„Sper ca ideile pe care i le-am împărtăşit să devină realitate în scurt timp, pentru că deja observ tot felul de speculaţii absurde cum că ar fi o măsură de a pedepsi producătorii români şi de a promova importurile”, scrie Cioloș.

Cioloș: Închiderea piețelor ar fi o greșeală

El este de părere că pandemia se tratează atât sanitar şi social, cât şi comunicaţional, astfel încât „să nu ne trezim că la finalul ei permitem unor scenarii conspiraţioniste să înflorească din cauza unor decizii deficitare sau explicate doar parţial”.

Cioloș consideră că închiderea piețelor ar fi „o greșeală” care ar avea efecte negative destul de costisitoare.

„Sigur că cel mai simplu ar fi să ne izolăm complet, dar este utopic să promovăm soluţii extreme”, scrie Cioloș.

El spune că producătorii autohtoni sunt oameni care au muncit un an întreg ca să își poată comercializa la recoltare ceea ce au produs.

„Dacă li se interzice acest lucru, riscăm să afectăm o categorie relativ fragilă de producători agricoli, după ce aceştia oricum fac faţă cu dificultate chiar şi în vremurile normale. La fel de problematic este să privăm cetăţenii de produse locale, autohtone, de calitate şi să îi îndreptăm doar către o anumită categorie comercială”, a mai spus liderul PLUS.

1 COMENTARIU

  1. Distantati tarabele, standurile unul da, cel vecin liber, geamuri batante pt.aerisire. Din pacate marile piete au fost transformate in niste marketuri inchise, fara geamuri de aerisire. Constructorii si administr.pietelor ca si primarii ce au avizat aceste proiecte niste incompetenti. Iar marile marketuri sunt inghesuite cu rafturi si marfuri, culoare inguste de nu pot trece doi oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...