Guvernul pregătește o schemă de ajutor la factura de energie pentru marii consumatori

Premierul Ciucă a anunţat că în şedinţa de Guvern se vor analiza măsurile pe care la nivelul Ministerului Energiei şi Ministerului Economiei le vor lua pentru asigurarea unor scheme de ajutor pentru marii consumatori.

”Vom analiza măsurile pe care la nivelul Ministerului Energiei şi Ministerului Economiei le vom lua pentru asigurarea unor scheme de ajutor pentru marii consumatori. Din analizele pe care le-am primit de la Institutul Naţional de Statistică a rezultat clar nevoia de a sprijini industria. Industria, din păcate, a avut un trend descrescător în ultimii ani de zile. Sigur, au fost şi efectele sau, mai bine zis, consecinţele a ceea ce a însemnat criza energetică şi această criză a lanţurilor de aprovizionare. Cred că prin aceste măsuri putem să revenim pe o speranţă prin care industria românească să reintre pe un trend crescător”, a spus premierul Ciucă în deschiderea şedinţei.

Premierul a arătat că de asemenea, vor analiza, iar decizia se va lua joi, lista cu spitalele care beneficiază de finanţare prin Banca Europeană de Investiţii.

”Sunt măsuri care cu certitudine sunt aşteptate şi care fac parte din obiectivele noastre prioritare, şi anume îmbunătăţirea serviciilor medicale la nivelul întregii ţări”, a spus Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Ce baroni locali PSD ar dispărea după reforma Ciolacu

Reforma propusă de liderul PSD, Marcel Ciolacu, a stârnit discuții aprinse în rândul baronilor locali ai PSD. Vezi lista celor 20 de baroni locali...