Guvernul spaniol lansează o campanie pentru a încuraja toate femeile să meargă la plajă!

Ministerul spaniol al egalității a lansat o campanie de vară pentru a încuraja femeile îngrijorate de felul în care arată corpul lor să meargă la plajă.

„Vara este și a noastră” – spune sloganul de deasupra unei imagini cu cinci femei care au corpuri diferite. „Toate corpurile sunt corpuri de plajă”, a declarat ministrul serviciilor sociale, Ione Belarra.

Șefa Institutului Femeilor, Antonia Morillas, crede că așteptările celorlalți legate de corpurile femeilor afectează nu numai stima de sine a femeilor, ci le neagă și drepturile.

Ilustrația campaniei, care reprezintă cinci femei care se relaxează pe plajă, arată, de asemenea, o femeie topless după o mastectomie.

Institutul, care se află în spatele inițiativei, a declarat că aceasta este o încercare de a arăta că toate corpurile sunt la fel de firești.

Femeile ar trebui să se bucure de vară, oriunde și cu oricine doresc, se arată în enunțul campaniei: „Astăzi închinăm în cinstea unei veri pentru toate, fără stereotipuri și violență estetică împotriva corpurilor noastre”.

Controverse și furia multor oameni

În România, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat după declarațiile lui George Buhnici despre „femeile cu vergeturi” de pe plajă. Dacă membrii CNCD vor constata că Buhnici chiar a discriminat, acesta ar putea primi o amendă între 2.000 și 100.000 de lei.

Buhnici a stârnit controverse și furia multor oameni după ce a dat de înțeles că femeile care nu sunt slabe și tonifiate n-au ce căuta pe plajă, pentru că bărbații nu doresc să vadă așa ceva. Și, de parcă n-ar fi fost de ajuns, a mai și ”glumit” susținând că o place pe soția sa pentru că arată ca o minoră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...