Guvernul SUA, limitat în propria țară la încălzirea globală! Ce nu are voie să facă

Curtea Supremă din SUA a complicat lupta cu încălzirea globală, după ce a limitat capacitatea guvernului federal american de a acționa în acest domeniu.

Curtea Supremă a Statelor Unite, unde majoritatea celor 9 judecători sunt conservatori, a limitat autoritatea Agenţiei Guvernamentale de Protecţie a Mediului (EPA) în privința emisiilor poluante ale centralelor electrice pe carbune.

Înalta Curte a stabilit că EPA nu poate emite norme generale care să reglementeze emisiile provenite de la aceste centrale pe carbune deja construite și care produc aproape o cincime din energia electrică a acestei țări.

În baza legii Aerului Curat

Hotărârea – adoptată prin majoritatea celor 6 judecători conservatori ai Curții – nu contestă ca trebuie stabilite limite pentru emisiile de carbon, măsură pe care o consideră „adecvată crizei actuale”.

Dar neagă competenţa EPA de a reglementa la acest capitol în baza legii Aerului Curat, pe care Statele Unite au adoptat-o acum aproape 60 ani.

Cei 3 colegi progresiști s-au disociat de aceasta decizie – pe care o consideră „înfricoșătoare”. Cei 3 au emis o opinie divergentă în care afirmă că Instanţa Supremă văduvește Agenția de Mediu de puterea pe care i-o dăduse Congresul american ca să poată lupta cu cea mai mare provocare de mediu a momentului.

Casa Albă a denunțat imediat o decizie „devastatoare” și a cerut Congresului să „pună America pe calea unui viitor energetic mai curat și mai sigur”.

Înalta Curte a Statelor Unite a complicat lupta cu încălzirea globala prin această hotărâre luată în ultima zi a unei sesiuni ce va rămâne în istorie – una care a văzut de asemenea sfârșitul dreptului la avort și întărirea dreptului la arme de foc în Statele Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...