Guvernul va debloca 14.000 de posturi din sistemul medical

Guvernul va aproba, printr-un memorandum promovat de Ministerul Sănătăţii, deblocarea a 14.000 de posturi din sistemul medical, demers iniţiat deja la nivelul sistemului Educaţiei, informează Guvernul.  

Anunțul a venit după întâlnirea reprezentanţilor Uniunii Sindicale Sanitas de marți de la Guvern cu premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, pentru a dialoga pe tema priorităţilor de finanţare din sistemul medical.

„Vor fi alocate finanţările necesare pentru a completa plata voucherelor de vacanţă pentru toţi angajaţii din sistem. Pentru acoperirea integrală a majorărilor salariale din sistemul medical, Guvernul va adopta actul normativ prin care se va majora prin aducerea la acelaşi nivel maxim a tuturor angajaţilor care se regăsesc în Anexa 2 la Legea 153/2017, inclusiv personalul din categoria asistenţei sociale”, se arată într-un comunicatal Guvernului.

„Din perspectiva noii legi a salarizării, vor fi refăcute ierarhizările de personal, pentru a elimina inechităţile şi a repoziţiona asistenţii medicali în viitoarea grilă. Recunoaşterea rolului important al asistenţilor medicali în funcţionarea sistemului de sănătate publică se va regăsi în viitorul program de guvernare”, se mai precizează în comunicat.

Cât privește spitalele din reţeaua CFR care urmează să fie transferate la autorităţile locale, s-a garantat menţinerea locurilor de muncă pentru personalul actual şi vor fi luate măsuri de creştere a calităţii serviciilor medicale, precizează sursa citată.

De asemenea, reprezentanţii Guvernului au convenit să finalizeze negocierile pentru noul contract colectiv de muncă.

„În cadrul discuţiilor, a fost convenită necesitatea unei mai bune gestionări a situaţiei concediilor medicale”, se mai spune în comunicat.

La întâlnire au mai participat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu şi consilierul onorific al premierului, doctorul Nelu Tătaru.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...