Hackeri necunoscuți au publicat informații sensibile: Armele și software-ul armatei poloneze, expuse

În Polonia a fost semnalată o breșă de securitate informatică, după ce hackeri necunoscuți au furat și publicat fișiere conținând informații sensibile despre armele, muniția, piesele de echipamente și software-ul armatei poloneze, potrivit agenției de presă poloneze Onet.

Scurgerea de informații a avut loc pe 9 ianuarie, iar datele au fost descărcate de utilizatorii de internet chinezi și ruși, completează EUObserver. În ultimele luni, Polonia a fost în mod repetat victima unor atacuri cibernetice, dar actualul incident nu provoacă furori numai la Varșovia, ci poate avea efecte și în afara țării, deoarece Polonia este una dintre țările cheie ale NATO și asigură flancul estic al Alianței, comentează cotidianul ABC.

Mii de e-mail-uri ale unor membri ai guvernului polonez au fost publicate

Dacă se va dovedi că în spatele scurgerii de date se află hackeri ruși, nu ar fi prima dată când se întâmplă așa ceva în zonă. În Estonia, hackerii ruși au paralizat site-urile web ale băncilor și agențiilor guvernamentale în 2007, în urmă cu patru ani au pătruns în conturile de e-mail ale membrilor Bundestag-ului german, în decembrie 2015 sursa de energie electrică a Ucrainei din vestul țării a suferit un atac cibernetic, iar în ultimul an, mii de e-mail-uri ale unor membri ai guvernului polonez au fost publicate prin canalele Telegram, amintește ziarul spaniol.

Potrivit unui raport Microsoft, citat de ABC, Rusia este responsabilă de majoritatea atacurilor cibernetice lansate de actori statali, urmată de Coreea de Nord, Iran şi China.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole