Hagi l-a numit pe ”Messi” din sportul românesc: ”Ar trebui să câştige un milion, două milioane pe an”

Publicat: 03 feb. 2024, 20:54, de Cristian Matache, în SPORT , ? cititori
Hagi l-a numit pe ”Messi” din sportul românesc: ”Ar trebui să câştige un milion, două milioane pe an”

Gheorghe Hagi îi critică pe cei care susțin că salariul de 250.000 de euro pe an al Cristinei Neagu este foarte mare.

Gheorghe Hagi, managerul tehnic al echipei Farul Constanța, a comentat recent reacțiile apărute după ce s-a aflat că handbalista Cristina Neagu câștigă 250.000 de euro pe an. Hagi a subliniat că au existat multă invidie și răutate în această situație, menționând că sportiva ar trebui să câștige între un milion și două milioane de euro pe an.

„Ce am văzut când a ieșit la iveală că cea mai bună handbalistă din lume, Messi al handbalului, câștigă 250.000 sau 300.000 de euro? Ce rost are atâta invidie și răutate? Ea ar trebui să fie remunerată cu un milion pe an, poate chiar două. Să ne trezim, vă rog! Ne îndreptăm într-o direcție greșită?”, a declarat Hagi în cadrul unei conferințe de presă.

El a continuat, aducând în discuție și situația fotbalului și a remarcat că sunt oameni care cheltuiesc sume considerabile pe mașini, însă nu investesc în sport.

“Ne face că nu înţelegem cum se construieşte un buget, de unde trebuie să vină banii. Eu zic că o ştie şi sora-mea, cred că ştie, dacă mă duc să o întreb, şi ea cred că ştie. Cum să nu ştim de unde vin banii, cum se face un buget, care sunt intrările. De ce cluburile la noi nu se cumpără, de ce nu intră oamenii cu bani, care au bani, care cheltuie pe maşini 500 de mii, un milion? De ce nu vin? Sportul nu e social, nu, e indiferenţă. Dar după aia media ne critică, jucători, antrenori, cine e ăla, ce joacă, de unde e, cum face. Trebuie să-i oferi o garanţie, trebuie să dai o continuitate, trebuie să existe proiecte de dezvoltare. Nu se face de azi pe mine nimic, totul se face în timp, cu tineri şi cu talent”, a explicat Hagi.