„Hai cu toții la vaccin, am ajuns și nu găsim”. Doar 12 doze Pfizer distribuite într-un întreg oraș

Pe hârtie campania de vaccinare merge bine, nu și în realitate, reclamă deputatul social – democrat Laurențiu Gîdei. Conform acestuia, numărul dozelor primite de orașul Târgu – Bujor din Galați este infim, raportat la numărul solicitărilor.  

„Situație bizară la centrul de vaccinare din Tg.Bujor. Guvernul livrează cantități impresionante în comunitățile din vestul țarii, latră haotic clasamente cu „ai lor”,  dar restul poporului ce face? Așteaptă pe „Gheorghiță la portiță” să vină cu televiziunea și seringa?

Ieri au fost livrate doar 12 doze Pfizer, astăzi nimic, mâine nimic și ne batem cu pumnul în piept că organizarea este impecabilă! Sunt persoane programate dar care nu pot fi vaccinate! Vă place spectacolul , organizați peste tot modalități de vaccinare, (încă puțin și vaccinați și la disco) dar în centrele organizate cu eforturi locale NU livrați vaccin!”, susține Gîdei.

În clasamentul național, județul Galați ocupă poziția a 23-a cu 14,7% din populație vaccinată. Primele locuri le ocupă București 31.2%, urmat de Cluj 28.0%, Timiș 22.5%, Brașov 22 %, Sibiu 21.8% și Constanța 21.4%. Ultimele sunt ocupate de Giurgiu 10.5%, Botoșani 10.4% și Suceava 10%.

Până miercuri în tot județul Galați erau vaccinate 68.965 de persoane (+ 903 în ultimele 24 de ore), dintre care 37.234 cu ambele doze (+1.197). Incidenţa în municipiul Galaţi era de 1,60‰.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...