„Hai la Rudăria!”. Proiectul care își propune repunerea în valoare a 22 de mori de apă

Peste 200 de voluntari au participat, zilele trecute, la ecologizarea râului pe care se află morile de apă de la Rudăria, județul Caraș-Severin. Morile sunt unice în Europa de Est.

Acțiunea reprezintă prima etapă  a proiectului „Hai la Rudăria!” prin care Asociația Acasă în Banat își propune repunerea în valoare a tuturor celor 22 de mori de apă şi promovarea turistică a zonei.

Voluntarii din Reșița, Timișoara, Sibiu, București și chiar din Republica Moldova, dar și localnici și elevi de la liceul din Bozovici, localitate aflată în apropiere, au muncit pentru a curăța malurile râului de-a lungul căruia sunt răsfirate morile vechi de sute de ani de la Rudăria.

Au fost reparate mai multe mori

Până la sfârșitul verii, tot cu ajutorul voluntarilor, Asociația Acasă în Banat și-a propus să repare mai multe mori și să realizeze marcaje turistice. În proiect s-au implicat și localnicii, care i-au cazat gratuit pe voluntari și le-au pregătit masa.

Complexul de mori de apă de la Rudăria se află în sudul județului Caraș-Severin,  la mai puțin de 30 de kilometri de Cascada Bigăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...