„Haideți să o terminăm întâi pe a treia și discutăm apoi…”: Ministrul Sănătății despre pandemie și vaccin

Publicat: 28 mart. 2022, 20:00, de Eliza Popa, în ACTUALITATE , ? cititori
„Haideți să o terminăm întâi pe a treia și discutăm apoi...”: Ministrul Sănătății despre pandemie și vaccin
Alexandru Rafila (INQUAM_Photos_Octav_Ganea)

1.951 de cazuri noi de coronavirus s-au înregistrat luni în țara noastră, dar marți numărul ar putea crește la 5.000, spune ministrul Sănătății.

Aflat în vizită la Ploiești, Alexandru Rafila a spus că răspândirea COVID-19 este încă una comunitară iar dacă situația o va cere atunci se vor lua măsuri suplimentare pentru gestionarea pandemiei:

5.000 de cazuri pe zi sau 3.000 de cazuri pe zi înseamnă transmitere comunitară, evoluția nu putem să o știm, noi am ajuns la o rată de reproducere mai mare de 1 și din cauza asta toate elementele legate de diagnostic, evaluarea pacienților, atât la medicii de familie cât și în ambulatoriile acelea pe care le-am pus la punct și bineînțeles în spitale rămâne deschisă. Ne dorim să nu pierdem în niciun fel controlul și dacă vor exista evoluții care să pună probleme mai mari atunci ne vom gândi și la măsuri suplimentare”.

„Nu cred că este momentul”

În același timp, ministrul Sănătății spune că nu se discută acum administrarea unei a patra doze de vaccin anticoronavirus, așa cum au decis unele țări europene pentru populația vulnerabilă.

Nu cred că este momentul să discutăm în România despre a patra doză în măsura în care doar un sfert dintre cei care au făcut două doze au făcut-o și pe a treia. Haideți să o terminăm întâi pe a treia și o discutăm apoi și pe a patra”, a specificat Alexandru Rafila, potrivit Europa FM.