Halep, șanse zero să câștige împotriva firmei care a produs suplimentul contaminat

Simona Halep a decis să acționeze în judecată compania care a produs suplimentul despre care se spune că ar fi contaminat. E speră să obțină despăgubiri de 10 milioane de dolari.

Motivul pentru care Simonei Halep îi va fi greu să obțină despăgubiri este acela că tribunalul Sport Resolutions a concluzionat că substanța de roxadustat găsită în corpul ei nu putea proveni doar din suplimentul KETO MCT, notează Tennis-Infinity: „Compania în cauză, Schinoussa Superfood, cu sediul în Canada, nu a făcut încă comentarii despre proces. În timpul procesului, instanța a acceptat afirmațiile lui Halep că a luat suplimente contaminate, dar a stabilit că cantitatea găsită nu ar fi putut proveni din doza ei de supliment. Suspiciuni suplimentare cu privire la neregulile sale din pașaportul biologic nu au făcut decât să întărească decizia instanței de a o suspenda pe jucătoare”, notează sursa citată.

Halep a luat suplimentul KETO MCT la recomandarea fizioterapeutei Candice Gohier și a antrenorului Patrick Mouratoglou.

Alibiul Simonei Halep, potrivit căruia s-a contaminat după ce a ingerat suplimentul KETO MCT înainte de US Open, nu a ținut în fața instanței sportive, dar constănțeancă speră să aibă câștig de cauză în civil: „Am dat în judecată compania canadiană, cred că în urmă cu o lună și ceva. Procesul nu poate să fie decât unul de despăgubiri”, a declarat Bogdan Stoica, avocatul Simonei Halep, la Euronews.

Daniel Eichner, președintele Laboratorului de testare a cercetării și medicinii sportive acreditat de WADA din Salt Lake City, a adus contraargumente devastatoare privind concentrația de roxadustat din corpul româncei și din suplimentul pe care îl lua. Eichner nu a admis niciun moment că suplimentul KETO MCT ar fi putut fi contaminat cu roxadustat, dar a acceptat ipotetic acest lucru și a prezentat două scenarii pe baza analizelor făcute de Dr. Alvarez – expertul angajat de Halep:

În primul dintre ele, Simona ar fi trebuit să consume 900 de doze de KETO MCT (de câte 10 grame, atât cât susține că a luat în fiecare din cele 5 zile), pentru ca în corpul ei să ajungă concentrația de roxadustat reieșită la testul anti-doping, iar în cel de-al doilea scenariu ar fi trebuit să consume nu mai puțin de 5.000 de doze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole