Haos la Dinamo. Ovidiu Burcă și-a făcut praf jucătorii, iar conducerea clubului a anunțat restructurări

Teihnicianul echipei Dinamo, Ovidiu Burcă, a susţinut, miercuri, o conferință de presă, în care i-a criticat pe jucătorii care au refuzat să se antreneze la începutul săptămânii.

Antrenorul a declarat că jucătorii au picat testul loialităţii.

„Sunt supărat pentru că tot ceea ce am încercat să construim lunile astea am stricat într-o zi. Săptămâna asta a fost una extrem de complicată pentru mine. Acest grup de jucători a picat testul loialităţii faţă de acest club şi faţă de oamenii care le-au plătit salarii, care le-au reparat vestiare, care le-au trimis mâncare. Iar eu nu accept asta. Ştiu toate problemele, ştiu ce probleme are fiecare. Sunt dezamăgit, pentru că acum o săptămână eu personal am simţit nevoia să ies să fac publice problemele pe care le are echipa. Nu au avut răbdare, au făcut grevă, nu s-au antrenat şi uitaţi-vă unde am ajuns. Ne-am întors de unde am pornit şi trebuie să reconstruim totul”, a declarat Burcă.

„Să le fie ruşine pentru ce au făcut zilele trecute, pentru că din punctul meu de vedere nu aveau niciun drept să facă ceea ce au făcut. Spun asta cu toată responsabilitatea, sunt un om echilibrat care încearcă să ofere fotbaliştilor tot ceea ce este mai bun. De când am venit aici nu le-a lipsit absolut nimic jucătorilor. Nu sunt în prima ligă cinci echipe care au condiţiile pe care le-a avut Dinamo în ultimele luni, şi mă refer la tot, de la bucătar până la aspectele financiare. Nu au fost întârzieri extraordinare, deplasări cu avionul, hoteluri de cinci stele, pentru că aşa am considerat eu că este normal, iar ceea ce au făcut ei este o mare pată pe obrazul acestui club. Au dat cu piciorul la tot ceea ce am încercat să realizăm în decursul acestor luni. Nu aveau absolut niciun motiv. Ştiu, cunosc realitatea fotbalului românesc, două luni nu este o tragedie. Mai ales că i-am rugat personal să aştepte, pentru că în această săptămână se vor rezolva aceste probleme”, a afirmat acesta.

Ovidiu Burcă le-a transmis elevilor săi că sunt liberi să plece dacă nu acceptă situaţia actuală a echipei.

„Mie nu îmi place să fiu şantajat, suporterilor nu le place să fie şantajaţi. Pe cine şantajează, pe oamenii care plătesc din DDB? Eu nu mai accept jucători care să pună problema de maniera asta. Vreau să rămână lângă mine doar jucătorii care cred în acest ideal, pentru că am dat speranţe clubului şi oamenilor care cred în noi şi vom continua tot pe drumul ăsta. Dar la drumul ăsta se înhamă oameni care au altfel de valori şi de idealuri. Le-am spus, dacă nu se poate luaţi-vă geanta şi plecaţi acasă. Cine nu acceptă situaţia e liber să plece, să meargă să îşi rezilieze contractul, e simplu”, a mai spus Burcă.


Conducerea clubului Dinamo Bucureşti, prin administratorul special Vlad Iacob, a anunţat că se vor rezilia pe cale amiabilă contractele cu unii dintre fotbalişti.

„Susținem total poziția antrenorului principal, Ovidiu Burcă și îi mulțumim încă o dată pentru devotamentul demonstrat. Chiar dacă traversăm o perioadă dificilă, clubul a fost susținut necondiționat de către suporteri, prin Programul “Doar Dinamo București”. În cursul săptămânii trecute, jucătorilor li s-a explicat momentul dificil în care ne aflăm și li s-a spus ca vom achita o parte considerabilă din drepturile salariale restante, în această săptămână. Această plata a fost efectuată chiar în cursul zilei de luni. Situația a fost ulterior clarificată, iar prima echipă a clubului se va concentra de acum doar asupra planului sportiv.

Din cauza dificultăților financiare ale clubului, suntem nevoiți să ajungem la o înțelegere cu o parte din componenții lotului și să încetăm în mod amiabil relațiile contractuale cu aceștia.

În replică la informațiile apărute în presă cu privire la jucători cu care Dinamo dorește să ajungă la un acord pentru încetarea relațiilor contractuale, dezmințim ferm faptul că aceștia au fost inițiatori ai refuzului primei echipe de a participa la antrenamentul din dimineața zilei de luni, 16.01.2023. Decizia de a nu participa la antrenamentul respectiv a fost una colectivă, iar acea situație s-a rezolvat în cursul aceleiași zile.

Dinamo are nevoie de liniște și de unitate. Din postura de Administrator Special al clubului, voi face tot ceea ce ține de mine, în acest sens. Le mulțumim suporterilor pentru devotement, pentru dedicare și mai ales pentru susținerea financiară. Vom lupta pentru a readuce Dinamo acolo unde îi este locul.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...