Haos pe aeroportul din Berlin. Toate zborurile au fost anulate

Publicat: 23 apr. 2023, 22:00, de Florentin Lucaniuc, în ECONOMIE , ? cititori
Haos pe aeroportul din Berlin. Toate zborurile au fost anulate

Sindicatul Verdi din Germania a convocat luni o grevă de o zi a personalului de securitate aeriană de pe aeroportul din Berlin.

Mișcarea este parte a unei dispute salariale în curs, determinând aeroportul să anuleze toate plecările pasagerilor din ziua respectivă, transmite Reuters.

Greva urmează să înceapă luni, la ora locală 3:30 a.m. (0130 GMT), şi se va încheia la miezul nopţii (22:00 GMT), a spus sindicatul, scrie news.ro.

Germania, cea mai mare economie a Europei, a cunoscut în acest an unele dintre cele mai perturbatoare greve din ultimele decenii, în timp ce sindicatele presează pentru salarii mai mari pentru a compensa creşterea costului vieţii.

Acţiunea planificată urmează grevelor de la alte patru aeroporturi germane – Dusseldorf, Hamburg, Köln-Bonn şi Stuttgart, organizate joi şi vineri, când au fost anulate peste 700 de plecări.

”Din cauza grevelor de avertizare ale personalului de securitate, nicio plecare a zborurilor de pasageri nu va fi posibilă luni, 24 aprilie”, a spus aeroportul din Berlin Brandenburg într-un comunicat, adăugând că şi sosirile ar putea fi, de asemenea, afectate.

Sindicatul a negociat cu asociaţia pentru securitatea aviaţiei BDLS în vederea creşterii salariilor pentru schimburile de noapte, de weekend şi de sărbătorile legale.