Haos pe aeroportul din Berlin. Toate zborurile au fost anulate

Sindicatul Verdi din Germania a convocat luni o grevă de o zi a personalului de securitate aeriană de pe aeroportul din Berlin.

Mișcarea este parte a unei dispute salariale în curs, determinând aeroportul să anuleze toate plecările pasagerilor din ziua respectivă, transmite Reuters.

Greva urmează să înceapă luni, la ora locală 3:30 a.m. (0130 GMT), şi se va încheia la miezul nopţii (22:00 GMT), a spus sindicatul, scrie news.ro.

Germania, cea mai mare economie a Europei, a cunoscut în acest an unele dintre cele mai perturbatoare greve din ultimele decenii, în timp ce sindicatele presează pentru salarii mai mari pentru a compensa creşterea costului vieţii.

Acţiunea planificată urmează grevelor de la alte patru aeroporturi germane – Dusseldorf, Hamburg, Köln-Bonn şi Stuttgart, organizate joi şi vineri, când au fost anulate peste 700 de plecări.

”Din cauza grevelor de avertizare ale personalului de securitate, nicio plecare a zborurilor de pasageri nu va fi posibilă luni, 24 aprilie”, a spus aeroportul din Berlin Brandenburg într-un comunicat, adăugând că şi sosirile ar putea fi, de asemenea, afectate.

Sindicatul a negociat cu asociaţia pentru securitatea aviaţiei BDLS în vederea creşterii salariilor pentru schimburile de noapte, de weekend şi de sărbătorile legale.

1 COMENTARIU

  1. Berlin ca Berlin dar sunt niste preturi la Otopeni care intrec preturile de la Berlin si din aeroporturile din Europa,America.
    Grindeanu este vataful mafiei din aeroportul Otopeni.
    Astia s-au transformat in animale au pierdut orice contact cu realitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...